19:02 31.08.2023

Діти України відпочили та отримали реабілітацію в Узбекистані

1 хв читати

Група з 45 дітей і 5 супроводжуючих з України приїжджали до Узбекистану для відпочинку та реабілітації, повідомив посол країни в Ташкенті Микола Дорошенко.

Діти з Харкова, Херсона, Миколаєва, Запоріжжя, Сум, Хмельницького, Львова та Києва протягом 12 днів відпочивали в гірському таборі Anor.

"Прийом був зворушливим і теплим, у національних традиціях", - написав глава дипмісії України, опублікувавши фотографії, як зустрічали дітей у таборі.

"Велика подяка представникам узбецького бізнесу та громадських організацій, які люб'язно відгукнулися на звернення посольства України допомогти дітям відновити психологічну рівновагу, забути щоденні повітряні тривоги та ракетні обстріли українських міст", - додав посол.

Також Республікою Узбекистан в Україну відправили гуманітарну допомогу: зимове, спортивне, жіноче та дитяче взуття, трикотажні вироби для дітей на загальну суму 785,8 тисяч гривень ($21,3 тисяч). Також були передані медичні шприци, медична вата та інфузійні системи на 157,8 тисяч гривень (близько $4280).

Сприяння в реалізації цього проекту надав Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні (2012-2019 рр.) Алішер Абдуалієв.

У рамках відпочинку, українські діти пройшли майстер-клас із приготування плову від Алішера Абдуалієва та кухара Аброра Абдуллаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА