18:53 05.09.2023

КЕКЦ та Київрада виграли судовий процес щодо захисту заказнику "Троєщинські луки" від забудови

2 хв читати

Сьогодні, 5 вересня 2023 року, Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ)  та Київрада виграли судовий процес у Касаційному суді України проти забудовників із сільгосптовариства "Нова Україна", які хотіли забудувати заказник "Троєщинські луки" у Києві.

Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко на сторінці у Фейсбук.

Заказник "Троєщинські луки" площею 381 га було створено за ініціативи депутата Київради Олесі Пинзеник та Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) у 2020 році для захисту червонокнижної рослини - коручки болотної -  та зеленої зони Києва.

Проте сільгосптовариство "Нова Україні" захотіло його забудувати, внаслідок чого розпочалися суди, які тривали 2 роки. 13 липня 2021 року Господарський суд своїм рішенням відмовив в позові забудовникам. У 2022 році це рішення сільгосптовариство "Нова Україна" оскаржило. У вересні торік відбулись два судових засідання на захист київського заказника "Троєщинські луки". Перший суд - це Господарський апеляційний, де розглядалася апеляція сільгосптовариства "Нова земля", другий суд - Київський адміністративний, де розглядався позов забудовника проти Земельного департаменту КМДА.

28 лютого 2023 року Північний апеляційний господарський суд повернув громаді Києва заказник "Троєщинські луки". Однак забудовник подав касацію.

Ми дякуємо депутату Київради Ксенії Семеновій за активну участь у суді за відстоювання заказнику "Троєщинські луки" та депутату Київради Олесі Пинзеник за те, що вона створила цей заказник.

Перемога у справі щодо захисту заказнику "Троєщинські луки" досягнута насамперед завдяки наполегливій роботі юриста Київського еколого-культурного центру Олександра Дядюка.

У 2022 році КЕКЦ  виграв судову справу в Господарському суді Київської області, захистив від рейдерів заказник "Урочище Унава" та ліси Білоцерківського лісгоспу (300 га). Рішення суду вже набуло чинності. У 2023 році КЕКЦ  завдяки судової справі захистив заповідну Лису гору від забудови  під військовий цвинтар.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА