17:31 13.09.2023

Екологія та обороноздатність: "Моршинська" запускає виробництво деталей для навчальних дронів ЗСУ з переробленого пластику

3 хв читати
Екологія та обороноздатність: "Моршинська" запускає виробництво деталей для навчальних дронів ЗСУ з переробленого пластику

Уже три роки поспіль ТМ "Моршинська" як соціально відповідальний бренд реалізує програму "Зелена торба" зі збирання та переробки пластикових пляшок – турбота про довкілля залишається одним із головних пріоритетів компанії.  За цей час завдяки програмі вже було зібрано та відправлено на переробку понад 45 тонн використаного пластику.

При цьому команда "Моршинської" постійно шукає можливості давати переробленій пластиковій сировині друге життя, а українським компаніям  і споживачам – нові корисні товари.  Особливого значення це набуло під час повномасштабної війни, коли українці допомагають фронту усім, чим можуть, аби наблизити нашу спільну Перемогу.

Одним із проєктів, який дає змогу поєднати допомогу військовикам із раціональним використанням переробленого пластику, стало виготовлення замінних деталей для навчальних дронів ЗСУ. Така можливість була знайдена завдяки консультаціям із технологами, експертами з переробки пластику та фахівцями однієї зі шкіл управління дронами. Процес навчання нових операторів роботі з дронами пов’язаний із тим, що певні деталі літальних апаратів потребують регулярної заміни. Тож постачання нових комплектів, які часто є дефіцитними, актуальне і затребуване – це й дало поштовх команді до пошуку альтернативи.

Після проведених тестувань і польових випробувань було отримано підтвердження відповідності деталей, виготовлених із вторинної сировини, всім технологічним вимогам.

Так народився проєкт, який поєднав програму "Зелена торба" з допомогою захисникам України. Завдяки йому зараз стартує серійне виробництво необхідних замінних деталей, котре покриватиме їхню нестачу для вдалого проходження курсу навчання. Уже у вересні першу партію продукції буде спрямовано до навчального центру.

Важливо, що реалізація такого проєкту стає можливою завдяки підписникам програми "Зелена торба" від "Моршинської". Усі вони тепер не лише дбатимуть про збереження довкілля, але й допомагатимуть ЗСУ.  Для цього потрібно лише кілька кроків: додати до замовлення води на MyWatershop "Зелену торбу", спеціальну сітку для сортування пластикових пляшок, заповнити її використаною тарою й обміняти повну торбу на нову сітку з наступним замовленням. Отриманий пластик передадуть на переробку та відправлять на виготовлення деталей для навчальних дронів.

Бути відповідальним українцем сьогодні – це дбати не лише про природу, але й про нашу армію. Тож цей проєкт – чудова можливість поєднати обидва шляхетних прагнення.

Довідка про компанію: 
IDS Ukraine — провідний національний виробник мінеральних вод, який понад 25 років працює на ринку України, пропонуючи споживачам відомі торгівельні марки: "Моршинська", "Моршинка", "Миргородська", "Миргородська Лагідна", "Aqua Life", "Аляска"" "Воля", "Лимонада".  Компанія беззаперечний лідер галузі бутильованих вод і має значний вплив на її формування та розвиток. Загальна сума капітальних інвестицій IDS Ukraine, зокрема у виробництво, за останні 5 років – 2,3 млрд грн. Залишаючись найбільшим платником податків та зборів у галузі, компанія перерахувала до бюджету країни майже 700 млн грн за 2022 р. Вона надає роботу 3 000 осіб і відіграє значущу роль як основний роботодавець для таких невеликих міст, як Миргород і Моршин. Від початку війни на потреби ЗСУ, лікарень, переселенців і мешканців деокупованих територій IDS Ukraine передала води на загальну суму 160 млн грн, а обсяг допомоги за благодійними проєктами сягнув 230 млн грн.  

Контакти: [email protected]

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА