11:14 26.09.2023

Відкинути меч війни заради плуга вічного миру. Уряд Китайської Народної Республіки представив Білу книгу

2 хв читати
Відкинути меч війни заради плуга вічного миру. Уряд Китайської Народної Республіки представив Білу книгу

26 вересня Уряд КНР опублікував Білу книгу під назвою «Спільна побудова спільноти єдиної долі людства: ініціативи та дії Китаю», яка присвячена 10-ій річниці концепції побудови спільноти єдиної долі людства, запропонованої головою КНР Сі Цзіньпіном. У Білій книзі наголошується, що метою даної концепції, висунутої 10 років тому Головою Сі Цзіньпіном, є відповідь на питання, що хвилює всю світову спільноту - «Куди рухається людство?», а також запропонувати китайський план того, як висвітлити шлях руху вперед для світу, який знаходиться у його пошуках.

Протягом останніх 10 років, перед лицем викликів, що виникають один за одним, Китай неухильно прагне відігравати свою роль відповідальної великої держави, сприяючи вирішенню таких міжнародних і регіональних проблем, як Корейський півострів, Палестина, ядерне питання Ірану, Сирія, Афганістан та ін. В українському питанні Китай активно виступає на підтримку мирних переговорів, послідовно представивши «Чотири необхідності», «Чотири спільні кроки» та «Три теми для роздумів», а також опублікувавши документ «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи». Уряд КНР направив свого спеціального представника у справах Євразії підтримувати активні контакти та комунікацію з усіма сторонами для політичного врегулювання української кризи. Головною метою зусиль Уряду Китаю є дотримання принципу діалогу та переговорів, побудова довготривалого, стійкого миру та відмова від меча війни заради плуга вічного миру.

Завдяки 10 рокам практики та розвитку концепції спільноти єдиної долі людства, міжнародна спільнота визнала, що ця концепція долає ідеї егоїзму та протекціонізму, відображає особливе китайське бачення напрямку розвитку людства та має важливе значення для згуртованої співпраці всіх країн та спільної побудови прекрасного майбутнього.

 

Пресреліз посольства КНР в Україні

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА