Холодильне обладнання для торгового залу. Правила вибору
Існує величезна кількість різного торгового обладнання з регульованим температурним режимом зберігання продукції. З огляду на значний вибір, завжди можна знайти найбільш підходящі варіанти, але як переконатися, що вам потрібна саме така техніка й альтернатив їй немає?
Фахівці в галузі торговельного маркетингу рекомендують з відповідальністю підходити до підбору обладнання, адже купити холодильне обладнання вам належить для досить тривалого використання, а з урахуванням чималої вартості професійної техніки термінова заміна потребуватиме істотних витрат.

Вибір холодильників за параметрами
Зазвичай усі види холодильного та морозильного обладнання обирають з огляду на фізичні та технічні параметри. Основними характеристиками вважають:
- Розмір. Висота, ширина і глибина техніки визначають її постійне розташування на торговій площі.
- Наповнення. Існують варіанти з комбінацією скрині та полиць для можливості вдалого розподілу продукції за планограмою. Низка профільних холодильників, наприклад, для пляшок або готової продукції, часто використовується в спеціалізованих магазинах.
- Температурні режими. Різні групи товарів можуть мати різні вимоги до правильного зберігання. Наприклад, для м'ясної та молочної продукції вимоги щодо охолодження та заморожування відрізняються, тому потрібно враховувати чинний діапазон температур, щоб підібрати потрібне обладнання.
- Тип холодильника. Залежно від специфіки роботи продуктового магазину для нього можуть бути актуальні як холодильники з розпашними дверима, так і відкриті вітрини або ларі. Усе безпосередньо залежить від реалізованої групи товарів, вільного місця та інших особливостей.
Обов'язково варто враховувати не тільки тип продукції, який ви плануєте розмістити в холодильнику, а й особливості приміщення або електромережі. Більшість професійної техніки працює від підключення до трифазного живлення.
Тривале або короткочасне зберігання
З огляду на особливості зберігання, спеціалізовані магазини обладнання можуть пропонувати досить різні варіанти холодильників. Інтернет-магазин Hold, наприклад, пропонує весь спектр торговельної техніки, який включає обладнання для зберігання продуктів: у замороженому стані, в охолодженому або у свіжому вигляді. Усе це залежить від планованої тривалості реалізації.
Торговельне холодильне обладнання краще вибирати, оперуючи особистим досвідом і знаннями, які отримані за роки роботи в торговельній сфері. В іншому випадку можна помилитися з покупкою і придбати не зовсім відповідну техніку. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, краще отримайте консультацію фахівця магазину, який знайде найбільш підходяще для вас обладнання.