12:30 18.10.2023

У Пекіні відбувся Третій форум високого рівня з міжнародної співпраці в рамках "Поясу та шляху"

2 хв читати
У Пекіні відбувся Третій форум високого рівня з міжнародної співпраці в рамках "Поясу та шляху"

18 жовтня у Пекіні відбувся Третій форум високого рівня з міжнародної співпраці у рамках "Поясу та шляху" з нагоди 10-ої річниці просування однойменної ініціативи. Участь у форумі взяли представники понад 140 країн та понад 30 міжнародних організацій, включаючи лідерів держав, керівників організацій, чиновників рівня міністрів, а також діячів сфери бізнесу, наукових установ, громадських організацій тощо. Кількість учасників форуму перевищила 4000 осіб.

На церемонії відкриття з програмною промовою виступив Голова КНР Сі Цзіньпін. Він зазначив, що людство – це взаємопов’язана спільнота єдиної долі. Якщо у світі все буде добре, тоді й у Китаї все буде добре. Якщо у Китаї все буде добре, то у світі буде ще краще. Китай готовий поглиблювати партнерські відносини з усіма сторонами в рамках ініціативи «Пояс та шлях», сприяти досягненню нового етапу якісного розвитку спільної побудови "Поясу та шляху", а також докладати невпинних зусиль для здійснення модернізації всіх країн світу. У зв'язку з цим Китай запропонував вісім дій, покликаних підтримати якісний розвиток "Поясу та шляху", наприклад створення об'ємної мережі взаємного сполучення "Поясу та шляху", побудова відкритої світової економіки тощо.

Окрім церемонії відкриття, заходи даного форуму включають три високорівневі форуми на тему взаємного сполучення, зеленого розвитку та цифрової економіки, а також шість спеціальних форумів на тему безперешкодної торгівлі, зміцнення культурних зв'язків між народами, обміну знаннями, чистої та чесної побудови Шовкового шляху, регіональної співпраці, морської співпраці та ін. Крім того, було проведено конференції підприємців.

За десять років з моменту просування ініціативи "Поясу та шляху", вона стала широко популярним суспільним благом та важливою міжнародною платформою співпраці. У рамках цієї ініціативи було створено понад 3000 проєктів у галузі транспортної комунікації, електроенергетики, нафтогазової та вугільної промисловості, а також альтернативної енергетики. У цих проєктах були залучені масштабні інвестиції на суму понад трильйон доларів США. Торговий оборот між Китаєм і країнами, розташованими за маршрутом "Поясу та шляху", а також іншими країнами в рамках цієї ініціативи виріс з 1,04 трильйона доларів до 2,07 трильйона доларів, що справило стимулюючу дію для спільного розвитку Китаю та відповідних країн. Завдяки проведенню цього урочистого святкового заходу, Китай разом з партнерами просуватиме якісну побудову "Поясу та шляху" у ширшому масштабі, на глибшому рівні та з вищими стандартами, невпинно рухаючись до спільного розвитку та процвітання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА