10:41 01.11.2023

Зелена енергетика зараз - це серйозний інструмент захисту енергетичної незалежності України. Як пройшов 8-ий Газовий Форум України

2 хв читати

64 спікери з усього світу в обговореннях декарбонізації та “зеленого переходу” для України: підсумки та головні тези  Українського Газового Форуму який відбувся за підтримки ПрАТ “МХП Еко Енерджи”.
25-26 жовтня 2023 року у готелі “Intercontinental” 8-ий Український Газовий Форум зібрав 64 спікери з усього світу та став першою подією такого масштабу в Україні. Участь взяли Олексій Данілов (секретар РНБО), представники “Нафтогаз України”, президенти та оператори передових європейських енергокомпаній (Бельгії, Німеччини, Словаччини тощо). Форум об'єднав лідерів галузі Європи в обговореннях щодо майбутньої енергетичної архітектури світу.
В перший день Форуму спікери обговорювали питання роботи української ГТС та трансформацію газового ринку Європи після виходу звідти газпрому. Також, спікери розповіли про масштабні перспективи водню в нашій країні, а на заключні панелі представники державних енергетичних відомств підкреслили важливість енергетичної дипломатії для захисту інтересів України в новій енергетичній архітектурі світу.
Другий день Форуму був присвячений відновлювальним джерелам енергії та українській енергетичній інфраструктурі.

На відкритті першої панелі присвяченій біометану та зеленому газу президент МХП Еко Енерджи Олександр Домбровський наголосив:
“Ми звикли до парадигми "енергетика і мир", і постійно шукали рішення для енергетичної політики, незалежності і безпеки за формулою миру. А сьогодні повинні шукати абсолютно іншу формулу і осмислювати парадигму "енергетика і війна". Ми бачимо, що формула війни у технологічному плані швидко змінюється, і такі питання, як надійність, інновації, кібернетичний і фізичний захист нових об’єктів стають все більш важливими”.

У своїй доповіді він також окреслив якісні результати роботи компанії МХП Еко Енерджи під час війни:

“На двох біогазових комплексах ми виробляємо біогаз, з якого потім отримуємо зелене тепло, енергію та пар. Цей комплекс дій дає нам можливість підтримувати власну енергетичну безпеку та енергетичну незалежність. За останні два роки ми побудували декілька сонячний станцій, в т.ч. і цього року, щоб отримувати енергетичний ресурс для внутрішнього споживання. Ми використовуємо smart grid (розумні мережі), щоб оптимізувати наше споживання. З європейськими партнерами ми ведемо ряд спільних проєктів із пошуку нових рішень та технологій для збільшення виробництва біогазу та біометану на наших підприємствах”.

Після завершення Форуму організатори відзначили якісні зміни в енергетичному секторі країни, адже багато проєктів які були презентовані на попередніх Форумах “на папері” вже побудовані та успішно функціонують попри війну. Це ще раз доводить, що реальні рішення й проєкти будівництва вирішуються лише на базі колективного обговорення різних точок зору. І на таких засадах повинна будуватися реальна енергетична політика України


 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА