09:10 27.11.2023

Що заважає вивчати англійську для початківців

3 хв читати

Англійська для початківців: що заважає нам вивчати мову

В 2023 році немає сенсу говорити щодо важливості знання англійської мови. Але навіть знаючи всі переваги, багатьом новачкам не вистачає мотивації розпочати його вивчення. Хтось має негативні асоціації зі школою, комусь заважають стереотипи чи невдалий досвід на попередніх курсах. Впоратися з усіма перешкодами та почати вивчення англійської мови для початківців допомагають правильний підхід, мотивація та регулярність.

Не важливо, вперше ви будете вивчати мову або повертаєтесь до навчання після тривалої перерви — вивчення іноземної стане захоплюючою подорожжю, головне правильно скласти маршрут. Нижче розглянемо поширені блоки, які заважають новачкові, як з ними впоратися та почати ефективно вивчати англійську для початківців.

Курси англійської мови для початківців — простий спосіб зробити перші кроки у вивченні іноземної мови

Установки, які заважають вивчати англійську для початківців

Негативні установки заважають зрушити з мертвої точки і почати вивчати англійську, але навіть у тих, хто зробив перший крок, з'являється бажання закинути навчання. Блоки, які заважають новачкові рухатися далі:

  • Завищені очікування. "Це не моє", "Мені не дано" і взагалі "Я не гуманітарій" — такі фрази часто можна почути від новачків. Навчання вимагає часу, терпіння та регулярної практики. Встановіть реалістичні очікування та прийміть факт, що процес вивчення англійської мови для початківців займає час у всіх, навіть тих, кому “дано”.
  • Страх зробити помилку. Цей страх може перешкоджати комунікації та обмежувати можливості розмовної практики. Важливо розуміти, що помилки є невід'ємною частиною процесу навчання, і що вони допомагають поліпшити ваші навички.
  • Брак часу. Багато студентів курсів англійської мови для початківців накидаються на навчання і перегорають на старті. Підберіть для себе зручний графік занять, займайтеся самостійно у вільний час, головне регулярно. Не виснажуйте себе студіюванням слів і заучуванням правил.
  • Відсутність практики. Це може уповільнити ваш прогрес та призвести до демотивації. Нові знання важливо відпрацювати на практиці як на курсах, так і самостійно.
  • Порівняння з іншими. Особливо з тими, хто має на вашу думку “талант”. Намагайтеся не порівнювати свій прогрес з іншими, тому що кожен освоює англійську для початківців у своєму темпі. Зосередьтеся на своєму власному прогресі та цілях і оцінюйте свої досягнення.

Різні чинники можуть збивати новачка на початку навчання, тому важливо періодично нагадувати собі про свої цілі та мотивацію, шукати нові підходи у вивченні англійської для початківців онлайн та офлайн, не забувати хвалити себе.

Англійська для початківців: як урізноманітнити навчання

Як ми зазначили вище, важливо, щоб навчання було регулярним та різноманітним. У цьому допомагають курси англійської для початківців та додаткові ресурси. Це різні навчальні відео, подкасти, інтерактивні вправи, книги з простою лексикою, програми з гейміфікацією та навіть контент у соціальних мережах. Ще один спосіб прокачати знання новачкові — проходження тематичних міні-курсів.

Наприклад, курси англійської мови для початківців онлайн пропонує Booyya. Це міні-програми, які містять необхідну лексику та граматику, приклади використання. Наприклад, за один курс можна розібратися з множиною, вивчити майбутній час, відпрацювати на практиці використання прислівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА