14:14 05.12.2023

Як підтримувати фізичну форму взимку?

3 хв читати

Реклама

З настанням холодів багато людей припиняють займатися спортом на відкритому повітрі. Проте це не привід відмовлятися від фізичних навантажень і лежати на дивані всю зиму. Навпаки, взимку важливо підтримувати фізичну форму, щоб не набрати зайву вагу, підвищити імунітет і покращити настрій. Ось декілька порад, як це зробити.

Займайтеся у спортзалі

Один з найпростіших способів — перенести тренування у приміщення. Сучасні спортзали пропонують широкий вибір можливостей: групові заняття, зокрема йога чи пілатес, заняття на тренажерах, басейн, командні види спорту — мініфутбол, волейбол, баскетбол. Головне — обрати активність, яка подобається. Крім того, варто подбати про спеціальне спорядження та одяг. Наприклад, в інтернет-магазині Sportano можна купити усе необхідне для гри у волейбол у приміщенні https://sportano.ua/volejbol-u-primischenni, фітнесу, йоги тощо.

Вибирайте зимові види спорту

Настання холодів — це не привід відмовитися від фізичних навантажень. Взимку не меншу важливо підтримувати фізичну форму, щоб бути в тонусі, мати хороший імунітет і гарний настрій. Ось декілька порад, як це тренуватися взимку.

Тренуйтеся на вулиці

Звісно, взимку можна продовжити займатися й на вулиці. Пробіжки чи скандинавська ходьба — це чудовий спосіб отримати порцію свіжого повітря і руху. Головне — одягатися по погоді та виконувати розминку, аби уникнути травм. Обирайте маршрути в парках чи лісах — там краще дихається і немає автомобілів. Також можна долучитися до інших шанувальників зимового спорту на свіжому повітрі у міському парку, зігравши з ними в футбол. Для цього варто завчасно подбати про спеціальний зимовий одяг: підібрати усе необхідне можна в онлайн-магазині Sportano за посиланням https://sportano.ua/futbol/futbol-nij-odjag.

Одягайтеся за погодою

Одяг для зимового спорту на вулиці має бути теплим, зручним і функціональним. Він повинен захищати вас від холоду, вітру й вологи, але не перешкоджати рухам і не викликати перегрівання. Вибирайте одяг з натуральних або синтетичних матеріалів, які дихають. Не одягайте занадто багато шарів, але не забувайте про головний убір, рукавички, шарф і тепле взуття. Якщо ви займаєтеся зимовими видами спорту, вам знадобиться відповідне спорядження. Зокрема, необхідно подбати про спеціальне зимове спортивне взуття, як-от кросівки чи бутси, великий вибір яких пропонує Sportan https://sportano.ua/futbol/futbol-ni-butsi.

Слідкуйте за своїм харчуванням і режимом пиття

Взимку ви можете відчувати більший апетит і бажання їсти солодке, жирне і смажене. Але це не означає, що треба піддаватися цим спокусам. Навпаки — потрібно дотримуватися збалансованого харчування, яке повинно бути різноманітним і містити овочі, фрукти, злаки, молочні продукти, м’ясо, рибу, яйця, горіхи, насіння і рослинні олії. Корисно вживати продукти, багаті на вітамін D, або приймати його добавки. Не забувайте й про режим пиття — не менше 2 літрів на день. Уникайте кави, чорного чаю та енергетичних напоїв, які можуть зневоднювати організм і підвищувати тиск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА