13:09 19.12.2023

Чи планується ослаблення валютних обмежень: НБУ зустрівся з австрійським бізнесом в Україні під час другого Австрійського бізнес-сніданку

2 хв читати

15 грудня 2023 відбулась зустріч між представниками Національного Банку України, Посольства Республіки Австрія та австрійської бізнес-спільноти в Україні. Відповіді на важливі питання бізнесу щодо валютної лібералізації в Україні надали Голова Національного Банку України - Андрій Пишний та заступник Голови - Юрій Гелетій.

"Прозора комунікація з бізнесом – один із пріоритетів для Національного банку, і ми зацікавлені у поглибленні нашого діалогу. Ми розуміємо важливість передбачуваності політики центрального банку для бізнес-планування, а відтак і пожвавлення економічної діяльності в країні", – зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

До зустрічі долучилися представники 24 австрійських та німецьких бізнесів в Україні – українські підприємства, зареєстровані в Україні, серед яких: Porsche Ukraine, Doka Ukraine, AMIC ENERGY, Lufthansa, Robert Bosch Ltd, Henkel Bautechnik Ukraine та інші. Зустріч відбулася за підтримки Посольства Республіки Австрія в Україні, при організації Торгового відділу Посольства Австрії - ADVANTAGE Austria та за модерації Європейської Бізнес Асоціації.

"Австрійський бізнес сніданок та подібні заходи стають важливим кроком у покращенні фінансового мікроклімату в Україні," Каже доктор  Георг Вайнгартнер, Торговий Радник Посольства Австрії. "Ці зустрічі не лише спонукають до обміну знань та досвіду між учасниками, але й налаштовують на створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу. Вони зменшують бар’єри та формують довіру, що є ключовим для стійкого економічного зростання".

Важливо розуміти, що ефективна комунікація з державними органами країни має вирішальний вплив для створення інвестиційного клімату, що сприятиме сталому росту та розвитку економіки країни в цілому. 

Австрійський бізнес сніданок проходить в форматі Q&A, де кожен учасник має можливість поставити найактуальніше питання до представників органів державної влади. Попередня зустріч, яка відбулась у межах Австрійського бізнес сніданку у серпні поточного року була присвячена обговоренню гострих питань, пов’язаних з оподаткуванням, до якої долучилась Марина Твердохлєб, в.о. начальника Головного управління ДПС у місті Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА