13:00 09.01.2024

Збільшення підписок у три рази: українці підтримали проєкт "Зелена торба – сортуй на дрони!" від "Моршинської"

4 хв читати
Збільшення підписок у три рази: українці підтримали проєкт "Зелена торба – сортуй на дрони!" від "Моршинської"

Реклама

Компанія IDS Ukraine, виробник ТМ "Моршинська", підбила підсумки проєкту "Зелена торба – сортуй на дрони!", завдяки якому з пластику використаних PET-пляшок на 3D-принтері друкують деталі для навчальних дронів ЗСУ. Цей проєкт став наступним кроком у розвитку соціальної програми "Зелена торба" від "Моршинської", завдяки якій з 2020 року клієнти компанії мають можливість піклуватися про довкілля, збираючи PET-пластик у спеціальні торбинки, які компанія обмінює на нові після наповнення. Увесь зібраний пластик після цього вона спрямовує на переробку.

У воєнний період суто екологічна мета програми отримала додаткове спрямування. Після консультацій із технологами та військовими була знайдена можливість переробляти пластик використаних пляшок на сировину для 3D-принтера, аби друкувати з неї замінні деталі для дронів, які використовують під час навчання операторів БПЛА. Перші партії деталей одна зі шкіл пілотування отримала вже у вересні цього року. Відтоді команда проєкту виготовляла та передавала запчастини щомісяця.

"Ніхто одразу не керує дроном, як професіонал. Тому навчальний полігон для операторів БПЛА буквально всіяний уламками від розбитих апаратів — і це нормально. А отже, нормально й те, що нам постійно потрібні змінні деталі, — коментує інструктор школи операторів БПЛА Артем (ім’я змінене з міркувань безпеки). — Ми вдячні IDS Ukraine за цю ідею, а українцям – за допомогу в її реалізації. Завдяки цьому наші курсанти можуть успішно проходити навчальний курс без затримок через нестачу деталей".

За кілька місяців існування проєкт отримав чималу підтримку українців. Поєднання турботи про довкілля із допомогою ЗСУ розширило коло підписників програми "Зелена торба", які відтепер сортують PET-пластик. Станом на кінець листопада кількість нових клієнтів, які щомісяця долучаються до проєкту, зросла втричі. 

"Ми приємно вражені такою підтримкою і раді, що наша екологічна ініціатива, яка відповідає Цілям сталого розвитку ООН, завдяки оновленій меті залучила нових підписників. IDS Ukraine як соціально відповідальна компанія робить усе можливе, аби сприяти розвитку країни та її майбутнього, в тому числі й в екологічному напрямку. Крім цього, ми постійно допомагаємо ЗСУ, лікарням, населенню благодійними поставками води та виділяємо кошти на гуманітарні проєкти. На такі цілі вже спрямовано близько 300 млн грн. Проєкт "Зелена торба – сортуй на дрони!" органічно доповнив цю допомогу. Ми всі зараз розуміємо, наскільки важливою є  підтримка ЗСУ. Завдяки нашому проєкту це можна робити надзвичайно легко, щодня сортуючи PET-пляшки. Ми дякуємо кожному, хто це робить разом з нами", – коментує Оксана Панкіна, директорка з комунікацій компанії IDS Ukraine.

Аби стати підписником програми "Зелена торба" та розпочати збирати PET-пластик на переробку разом із "Моршинською",  потрібно зробити декілька простих кроків: до замовлення води на сайті MyWaterShop додати спеціальну сітку для сортування пластикових пляшок, заповнити її використаною тарою й обміняти повну торбу на нову сітку з наступним замовленням. Отриманий пластик компанія відправить на переробку. Приєднатися до програми можуть не лише мешканці великих міст, серед яких Київ, Львів, Одеса, Дніпро та Харків, а й клієнти з десятків інших населених пунктів по всій Україні. Географія постійно розширюється. Актуальну мапу охоплення  можна знайти на офіційній сторінці проєкту.

 

Довідка про компанію: 

IDS Ukraine — провідний національний виробник мінеральних вод, який понад 25 років працює на ринку України, пропонуючи споживачам відомі торгівельні марки: "Моршинська", "Моршинка", "Миргородська", "Миргородська Лагідна", "Aqua Life", "Аляска"" "Воля", "Лимонада".  Компанія беззаперечний лідер галузі бутильованих вод і має значний вплив на її формування та розвиток. Загальна сума капітальних інвестицій IDS Ukraine, зокрема у виробництво, за останні 5 років – 2,3 млрд грн. Залишаючись найбільшим платником податків та зборів у галузі, компанія перерахувала до бюджету країни майже 700 млн грн за 2022 р. Вона надає роботу 3 000 осіб і відіграє значущу роль як основний роботодавець для таких невеликих міст, як Миргород і Моршин. Від початку війни на потреби ЗСУ, лікарень, переселенців і мешканців деокупованих територій IDS Ukraine передала води на суму більше 175 млн грн, а загальний обсяг допомоги за благодійними проєктами перевищив 250 млн грн.  

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА