11:25 01.02.2024

ОКО ЗА ОКО 3: 500 мільйонів гривень на підсилення ДШВ

3 хв читати

3

Мережа ОККО і Фонд "Повернись живим" планують придбати 10 бойових комплексів – Пульстронів -   для підрозділів десантно-штурмових військ у рамках ініціативи ОКО ЗА ОКО 3.0, яка стартувала 1 лютого. До складу одного такого комплексу входить понад 40 одиниць зброї та техніки. Зокрема, міні-шарки та інші розвідувальні дрони, безпілотні бомбардувальники та FPV-дрони з бойовими частинами, пікапи, рації, прилади нічного бачення. Вартість одного Пульстрона становить 50 мільйонів гривень. Загальна вартість проєкту – 500 мільйонів гривень.

Склад комплексів узгоджено з керівництвом Десантно-штурмових військ. За попередніми оцінками,  кількості боєприпасів та ударних дронів  в одному Пульстроні вистачить для виконання бойових завдань одного підрозділу упродовж півроку.

"Ми давно вже обрали для себе ключовим напрямком допомоги – підсилення ЗСУ. Як відповідальний бізнес наша компанія від початку повномасштабного вторгнення вже спрямувала на допомогу війську та відновлення країни понад 1,3 млрд грн. Зокрема, в межах першого етапу ОКО за ОКО ми забезпечили артбригади та розвідбати 25 розвідкомплексами "ШАРК", в межах другого  –   акумулювали 400 млн грн на зброю для ТрО. Тепер перед нами ще амбітніша мета  - 500 млн гривень на комплекси виявлення та знищення для 10 підрозділів ДШВ. Тому ми знову запускаємо Pulls помсти",коментує віцепрезидент ОККО з маркетингу Василь Дмитрів. 

2

Механіка акумулювання коштів на Пульстрони залишається такою ж, як і під час попередніх етапів ОКО ЗА ОКО. Із кожного літра пального Pulls, проданого на АЗК ОККО, компанія перераховує по 1 гривні в Фонд "Повернись живим". Крім того, усі охочі можуть додатково задонатити на спеціальний рахунок Фонду.  

"Наш новий проєкт — це рекордний за сумою збір Фонду та бізнесу. Пів мільярда гривень, які ми спільно акумулюємо, витратимо на допомогу рідним для мене Десантно-штурмовим військам. Забезпечимо роти ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК) у 10 підрозділах ДШВ. Безпілотники показують високу ефективність, а РУБАКи частково забирають на себе функцію артилерії і за сприятливих умов можуть суттєво змінювати театр бойових дій",коментує заступник директора Фонду "Повернись живим", ветеран Олег Карпенко.

Загалом у межах цієї ініціативи планується придбати:

-       4 100 FPV-дронів з денними та нічними камерами і бойовою частиною;

  • 120 нічних бомбардувальників Кажан і R-34 з бойовою частиною;
  • 40 розвідувальних БпЛА MINI SHARK із денною і тепловізійною камерами;
  • 40 коптерів Mavic 3 More Combo і 40 коптерів Matrice 30 T з усіма необхідними комплектуючими;
  • 70 нових пікапів;
  •  70 приладів нічного бачення для водіїв;
  • 200 автомобільних і портативних радіостанцій.

Усе майно вже законтрактовано і передаватиметься військовим в міру отримання. Очікується, що перші комплекси надійдуть на озброєння ЗСУ вже у квітні.

Довідково:

Проєкт ОКО ЗА ОКО — це спільна ініціатива мережі ОККО та Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим". У рамках другого етапу  "Озброїмо ТрО до зубів" було закумульовано 400 мільйонів гривень на зброю для сил тероборони. Завершився цей етап у грудні 2023-го і станом на сьогодні бригадам уже передано усю партію з 200 одиниць кулеметів, а також перші партії мінометів і гранатометів. У рамках першого етапу, який завершився у квітні 2023 року, ЗСУ передано 25 розвідувальних комплексів ШАРК.  

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

На які параметри звернути увагу під час вибору вакуумного насоса: рекомендації FROST CENTER

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА