13:43 02.02.2024

Відкритий лист співвласника Riviera Village Сергія Слюсаренка до президента України

3 хв читати

Шановний пане Президенте!

Більше двох місяців, поки мене та співробітників моєї компанії Riviera Village безпідставно та незаконно утримують у СІЗО, я не наважувався написати цей лист. У президента держави, що воює заради виживання свого народу, вистачає турбот.

Але чим більше я розбирався в обставинах своєї справи, тим більше наростала навала неправедних звинувачень, фальсифікованих експертиз, неправосудних рішень. Коли за відпрацьованою на моїй компанії схемою нечисті на руку правоохоронці розгорнули масштабний наступ на український бізнес в цілому, я остаточно усвідомив, - те, що з самого початку мені здалося жахливою помилкою, насправді становить загрозу в національному масштабі для економічної безпеки України, європейського майбутнього нашої країни.

Мені сьогоднішньому, з тюремної камери, здається дуже наївним двадцятирічної давнини Сергій Слюсаренко, котрий разом із партнером вирішив створити в Україні чесний бізнес. Без зв'язків у владі, без корупційного капіталу – я як голова юридичного департаменту Сітібанку, мій партнер – його головний казначей, вклали у справу свої перші отримані від банку премії. За більш ніж двадцять років на нашій вірі в успіх, на нашій енергії, на невтомній щоденній праці нашої команди виросло котеджне містечко Riviera Village, яке стало не лише домом для наших дітей та для сотень українських сімей, а й викликом усталеним стереотипам, що в Україні не можна вести бізнес чесно.

Зараз, у стінах СІЗО, я для багатьох здаюсь вочевидь дуже наївним. Адже відсутність корупційних зв'язків у нашій країні сприймається як слабкість. І саме тому таким, як я і мої колеги, першим наважуються пустити кров. Підприємці, які працюють і розвивають свій бізнес чесно, в нашій країні абсолютно не захищені.

Сьогодні я вже розумію, що мене та моїх колег було кинуто за ґрати не випадково, що реалізується чіткий план. Що під надуманим приводом, прикриваючись фальшивими експертизами, гучними гаслами про «боротьбу з корупцією» та інтереси держави здійснюється банальний переділ власності. І мова не лише про наше котеджне містечко. Зростання в останній час кількості кримінальних переслідувань немов під копірку схожих на Riviera Village дає підстави вважати, що цей великий переділ готується у масштабах цілої країни.

Під сумнів поставлено все, що збудовано, що створено в Україні з 1991 року. Не лише будинки та підприємства, а й сам інститут приватної власності – одна з фундаментальних основ будь-якої демократичної держави. Без поваги до якого неможливе ні наповнення бюджету, ні інвестиції, немає надії на відродження зруйнованої російськими загарбниками української економіки, не можливий успіх економічних і соціальних реформ.

Чиїсь ненажерливі короткозорість і жадібність з кожною такою спробою рейдерського захоплення знову і знову віддаляють Україну від Європи, хоч би скільки українські захисники не проливали за європейський вибір українського народу свою кров. Сьогодні, без перебільшення, проти України відкрито другий фронт, і це не Північна Корея чи Іран. Це корупціонери, які, прикриваючись владою, тиснуть на бізнес і завдають руйнівного удару економіці країни під час війни.

Пане Президент, я вітаю створення Вами Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, до якої увійшли загальновизнані лідери українського бізнесу. Ті, хто, як і я, створили свою справу з нуля. Такі саме романтики, які вірять в успішну, правову та інвестиційно привабливу Україну.

Тому звертаюсь до Вас як до ґаранта Конституції України, яка захищає недоторканність приватної власності, прав та свобод людини та громадянина, із закликом зупинити правове свавілля проти Riviera Village та захистити український бізнес від незаконного тиску та безпідставних звинувачень.

Вірю в нашу спільну перемогу.

Сергій Слюсаренко. Співвласник Riviera Village. Громадянин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА