10:36 14.02.2024

Від Давосу до Мюнхена: як презентувати Україну за кордоном

3 хв читати

image-16-279
 

Вдале представлення країни на великих міжнародних подіях – завдання не з простих, особливо коли йдеться про необхідність демонстрації вибагливій іноземній публіці інвестиційного та політичного потенціалу України в умовах війни. Втім, успішний спротив ЗСУ росії протягом двох років повномасштабного вторгнення демонструє усьому світу – для українців немає нічого неможливого. У перерві між двома великими міжнародними подіями цієї зими - Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ) та Мюнхенською конференцією з безпеки своїм досвідом презентації України у світі ділиться виконавча директорка Українського дому в Давосі Уляна Хромʼяк. 

IMG-3165

Всесвітній економічний форум, паралельно з яким проходив Український дім у Давосі, є однією з ключових економічних подій року у світі. На тиждень маленьке швейцарське містечко перетворюється на глобальний центр тяжіння для лідерів країн, підприємців, економістів та провідних інтелектуальних еліт. Для того, аби привернути увагу сильних світу цього, держави та компанії розташовують там свої павільйони, куди запрошують гостей на тематичні події та дискусії. Цьогоріч у Давосі розмістилося понад 60 таких майданчиків країн, компаній та громадських організацій, відтак змагальність між ними – колосальна, а ключовою конкурентною перевагою стає наповнення. І якщо в більшості павільйонів ключовою темою стали нові технології та продукти, то в українському ми говорили про головне для всіх - війну та її вплив на світ. За 4 дні роботи Український дім у Давосі запропонував своїм гостям 13 панельних дискусій на низку тем від забезпечення американської підтримки та людського капіталу на війні і до необхідності передачі Україні заморожених російських активів - розмова, що викликала чи не найбільше інтересу від наших гостей. 

image-28-279

Не менш важливими на заходах такого рівня є гості та учасники. ВЕФ, як і більшість заходів подібного рівня, спрямований на вирішення глобальних викликів, інтелектуальні дискусії та погляд на проблеми під новим кутом. Тому зацікавити таку аудиторію легше, даючи їй те, чого вона очікує. Тому нашими гостями та учасниками стали президент Володимир Зеленський, українські топ-посадовці, американські сенатори, керівники глобальних аналітичних центрів, а ще - посли, журналісти, підприємці та громадські діячі. Як результат - близько 10 тисяч гостей Українського дому, понад 650 згадок у світових ЗМІ та, що найважливіше, привернення уваги до української тематики на найвищому політичному рівні. 

Ще один неочевидний, але важливий фактор успіху - увага до деталей. Окрім того, аби гостям заходу було цікаво на вашій події - важливо також, аби їм було комфортно. Попри значний інтерес до Українського дому та повні зали гостей, час очікування в черзі до павільйону був одним з найменших через злагоджену роботу охорони, а в самому павільйоні гості могли випити каву та долучитися до дискусій. 

Висока якість панелей, рівень учасників та відвідувачів, а також налагоджені безпекові заходи стали визначальними, аби авторитетне американське видання Politico визнало Український дім у Давосі найкращим павільйоном з-поміж 60 представлених під час ВЕФ. 

Очевидно, що чим довше триває російсько-українська війна, тим складніше утримувати тему України у фокусі уваги міжнародної спільноти. У стані глобальної нестабільності та в умовах нових викликів Близького Сходу, Китаю, Ірану чи Північної Кореї, нам доведеться шукати нові підходи до взаємодії зі світом та збереження рівня підтримки нашої держави. Зовсім скоро відбудеться ще одна важлива міжнародна подія найвищого рівня - Мюнхенська конференція з безпеки, де поряд з основним майданчиком будуть проходити паралельні події і дискусії, організовані різними державами, організаціями, та бізнесами. І хоча очікується, що тема України буде там однією з ключових, над утриманням до нас інтересу потрібно серйозно попрацювати. Втім, відома британська письменниця Джоан Роулінг якось сказала, що на світі немає нічого неможливого - справа тільки в тому, чи вистачить у тебе сміливості. А зі сміливістю в українців проблем точно немає. 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА