12:40 21.02.2024

Підписано першу факторингову угоду в межах спільної програми ОТП Банку і USAID

3 хв читати

ОТП Банк і ТОВ «СВД–Дістрібьюшн» підписали першу угоду з надання послуг факторингу у межах спільної програми щодо підтримки фінансування українського бізнесу між ОТП Банком та Проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (раніше Проєкт USAID «Реформування фінансового сектору»).

Угода з факторингу передбачає фінансування в розмірі 20 млн грн, на постачання компанією ТОВ «СВД–Дістрібьюшн» продукції до мережі українського ритейлера побутової техніки та електроніки.   

«Нашу компанію було створено у важкі часи – у листопаді 2022 року. Ми вирішили не відкладати реалізацію нового проєкту. Враховуючи наш досвід, проєкт розвивається, створюються робочі місця (штат 16 чоловік), набираємо обертів, і на 2024 рік плануємо зростання, у т.ч. за рахунок програми ОТП банку та USAID. Забезпечення фінансової опори, а саме факторингу на спеціальних умовах, який ми отримуємо за програмою ОТП Банку та USAID, допоможе нам поповнити обігові кошти за поставлену побутову техніку до мережі магазинів та надасть додаткові ресурси і можливість для подальшого розвитку. Враховуючи подовження термінів логістичних ланцюгів, наш проєкт потребує саме такого інструменту фінансування», – розповіла керуюча компанією ТОВ «СВД–Дістрібьюшн» Наталія Тесленко.

Директор департаменту продажів середнім та малим корпоративним клієнтам ОТП Банку Ольга Волкова повідомила, що значна кількість корпоративних клієнтів, особливо великі компанії, при укладанні угод з постачальниками просять надавати певне відтермінування розрахунків за поставлений товар, що може досягати 90 днів і суттєво збільшує потребу в обігових коштах для їх партнерів.  «Факторинг надає можливість постачальнику отримати кошти за свій товар у вигляді траншу від Банку, одразу після поставки, не чекаючи розрахунку від покупця. Це ефективний засіб для швидкого поповнення обігового капіталу, що, підкреслю, не вимагає застави. Особливо вигідним і зручним він є для ММСП, а часткова компенсація відсоткової ставки у межах програми ОТП Банку з USAID робить його ще більш економічно привабливим. Тож компанії, які надають відстрочку розрахунків за поставки своїх товарів і потребують обігових коштів для фінансування подібних касових розривів, запрошуємо звертатися до Банку і отримувати фінансування за зниженою процентною ставкою», – наголосила вона.

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» збільшує пропозицію фінансування для підприємств, працюючи з широким колом фінансових посередників, у тому числі з банками, лізинговими, страховими компаніями та іншими, які залучають кошти та спрямовують їх на ефективні інвестиції. «Ми допомагаємо розблокувати доступ ММСП до фінансових продуктів на прийнятних умовах для підтримки їхнього бізнесу. У рамках нашої спільної програми з ОТП Банком ми сприяємо доступу до факторингового фінансування за прийнятною ціною, оскільки цей інструмент успішно використовується в Європі та інших частинах світу. Він покращує рух грошових коштів бізнесу та вивільняє кошти, пов'язані з неоплаченими рахунками. Проєкт «Інвестиції для стійкості бізнесу» розраховує на збільшення кількості факторингових угод і продовжуватиме підтримувати розвиток ринку факторингу в Україні", - зазначила Юлія Вітка, виконувачка обов’язків керівника Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

Дізнатися більше про факторингове фінансування МСБ у межах спільної програми ОТП Банку та USAID, а також залишити заявку на отримання послуги ви можете за посиланням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА