14:41 07.03.2024

Міністр закордонних справ КНР виклав китайську позицію щодо багатополярності світу та глобалізації економіки

2 хв читати
Міністр закордонних справ КНР виклав китайську позицію щодо багатополярності світу та глобалізації економіки

Китай виступає за побудову спільноти єдиної долі людства, підтримує рівноправний та впорядкований багатополярний світ, а також всеосяжну та інклюзивну економічну глобалізацію. Цілі спільноти єдиної долі людства були неодноразово включені до резолюцій та декларацій Генеральної Асамблеї ООН та інших багатосторонніх міжнародних організацій і механізмів. 7 березня Міністр закордонних справ КНР Ван І пояснив важливе значення цієї концепції.

Рівноправна багатополярність полягає у реалізації рівності прав, рівності можливостей та рівності правил для всіх країн. Не можна допускати монополію окремих чи нечисленних великих держав у міжнародних справах. Не можна ділити країни на категорії, виходячи з так званої позиції сили. Не можна допускати, щоб той, хто має більший кулак, диктував свої умови. І тим паче не можна допускати, щоб одні країни неодмінно сиділи за обіднім столом, а інші могли бути тільки в його меню. Необхідно забезпечити рівноправну участь, права та виконання своєї ролі всіх країн у процесі багатополяризації незалежно від їх розміру та сил.

Упорядкована багатополярність полягає у загальному дотриманні Цілей та Принципів Статуту ООН, а також дотриманні загальновизнаних норм міжнародних відносин. Багатополярність не означає поділу на табори і тим паче не є фрагментизацією або хаотизацією. Усі держави повинні діяти в рамках міжнародної системи на основі ООН та співпрацювати одна з одною в процесі глобального управління.

Всеосяжна глобалізація полягає у збільшенні економічного розвитку та його рівномірному розподілі з метою надання різним країнам, різним верствам та групам населення можливості рівної участі та користування благами соціально-економічного розвитку. Необхідно належним чином вирішувати проблеми нерівномірного розвитку між країнами та всередині країн, щоб досягти загального розвитку та процвітання.

Інклюзивна глобалізація полягає у підтримці всіх країн у виборі шляху розвитку, який відповідає їхнім національним особливостям. Необхідно відмовитися від одностороннього вибору моделі розвитку, а також відкинути унілатералізм та протекціонізм, які завдають шкоди іншим заради власної вигоди. Потрібно зберігати стабільність та безперешкодність у глобальних ланцюжках виробництва і постачання для підтримки динаміки й сили світового економічного зростання.

Китай готовий докладати зусиль спільно з усіма державами для просування процесів світової багатополяризації та економічної глобалізації у напрямі, який відповідає очікуванням народів усіх країн світу, а також сприяти розвитку більш справедливого та раціонального глобального управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Креативна рекламна кампанія для мережі Сільпо від агенції Promodo

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

NOVUS став кращим роботодавцем в сфері українського ритейлу за версією Forbes та robota.ua

Охолоджуючі та освіжаючі новинки від Yogoda: літні коктейлі для спекотних днів

LOBBY CLUB допоможе Стус.Центру створити мультимедійну експозицію та англомовну версію сайту

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА