15:40 13.03.2024

Обслуговування кондиціонера перед початком сезону

3 хв читати

Реклама

кондиціонер

Кондиціонер сьогодні є у кожній сучасній квартирі. Кліматична техніка дозволяє підтримувати необхідну температуру та вологість у приміщенні, а також очищає повітря від шкідливих домішок, видаляючи з нього бактерії та алергени. Багато користувачів думають, що достатньо купити дорогий кондиціонер і забезпечити професійну установку, забуваючи, що обладнання потребує регулярного обслуговування, особливо перед початком сезону.

Навіщо обслуговувати кондиціонер перед початком літнього сезону

обслуговування

Пил, який кондиціонер відфільтровує під час роботи, а також алергени, грибки, хвороботворні бактерії та мікроорганізми осідають на його фільтрах. Якщо фільтри не чистити регулярно, всі шкідливі домішки, що накопичилися на них, з часом почнуть потрапляти в приміщення щоразу, коли кондиціонер працює.

Якщо грибки, які пристрій витягує з повітря, довго накопичуються на фільтрах, то згодом вони можуть викликати цвіль. З видуваним повітрям спори цієї плісняви постійно розноситимуться по всіх приміщеннях. Подібна ситуація дуже небезпечна для здоров'я, особливо якщо в будинку живуть маленькі діти і люди, які страждають на алергію й астму.

Крім серйозних проблем зі здоров'ям, у роботі самого обладнання можуть виникати проблеми, які вкажуть на необхідність чищення кондиціонера:

  • техніка перестала підтримувати необхідну температуру;
  • обмерзання зовнішнього блоку;
  • протікання внутрішнього блоку;
  • з'явився неприємний запах у приміщенні.

Навіть наявність однієї з перерахованих вище ознак свідчить про те, що потрібно терміново викликати майстра для чистки кондиціонера. Але краще за все забезпечити регулярне обслуговування кондиціонера перед початком літнього сезону, не чекаючи, поки виникнуть серйозні неполадки.

Що входить в обслуговування кондиціонера перед початком сезону

Щоб ваш кондиціонер справно працював все літо, слід забезпечити його обслуговування перед початком сезону. Стандартний процес включає наступні кроки:

  • Перевірка рівня охолоджувальної рідини та заправлення фреоном при необхідності.
  • Очищення та заміна фільтрів.
  • Дезінфекція та очистка випарника внутрішнього й зовнішнього блоків.
  • Чистка внутрішньої турбіни.
  • Перевірка стану вентилятора та компресора, налаштування термостата.
  • Контроль усіх з'єднань та електричних контактів.
  • Перевірка дренажної системи та очищення дренажного шланга.
  • Перевірка загального стану кондиціонера і виявлення будь-яких потенційних проблем.

Це лише загальний перелік процедур, які зазвичай входять в стандартне обслуговування кондиціонера перед початком сезону. Для дезінфекції та очистки кліматичного обладнання від грибків і хвороботворних бактерій використовуються парогенератори та спеціальні хімічні речовини, абсолютно безпечні для людини та домашніх тварин. 

Де замовити обслуговування кондиціонера в Києві

Якщо вам необхідна чистка кондиціонера в Києві, фахівці компанії "Чисте повітря" нададуть професійні послуги за доступною ціною. Своєчасне обслуговування дозволить уникнути неочікуваних неполадок і забезпечити ефективну роботу кліматичної техніки протягом тривалого часу. Регулярний сервіс коштуватиме набагато дешевше, ніж ремонт або необхідність купівлі нового обладнання.

В залежності від інтенсивності експлуатації обладнання обслуговування кондиціонера треба проводити щонайменше один раз на рік. Професійний сервіс стане запорукою безперебійної роботи кліматичної техніки, яка збереже свіже повітря та комфортну температуру у вашому домі цілий рік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА