20:02 13.03.2024

Нові реалії ринку нерухомості Києва

2 хв читати
image

Столиця України, завжди відрізнялась своєю історією та культурним спадком. Але у сьогоденні, під час військових дій, Київ має статус найбезпечнішого міста у країні, завдяки високій кількості протиповітряних оборонних систем. Такий фактор неодмінно впливає на стан людей та їх потреби, тому попит на нерухомість Київ зростає з кожним днем. Київ також приваблює переселенців з усіх регіонів можливістю професійного розвитку та широкого вибору робочих місць. Наразі прогнозуються величезні зміни на ринку первинної нерухомості. Які нові будівельні норми та фактори будуть впливати на вартість квадратного метра? Давайте разом розглянемо усі кардинальні зміни та їх вплив на перспективи та ціни.

Формування вартості нових квадратних метрів

У зв'язку з ростом курсу долара, цін на будівельні матеріали та заробітну плату робітників, цінова політика на ринку первинної нерухомості Києва не може залишатися на місці. Особливий вплив на вартість квадратного метра відбувається за рахунок нових державних будівельних норм (ДБН). Відповідно до них, велика частина підвалів будинків буде використовуватися для укриття та спеціальних приміщень в укритті, що безпосередньо вплине на кількість паркомісць. Зменшення їх кількості призведе до збільшення собівартості одного квадратного метра та, відповідно, зростання цін на житло.

Безпека та інновації у будівництві

Державні будівельні норми регламентують забезпечити максимальний комфорт та безпеку для мешканців. Тому всі будівельні компанії зобов'язані окрім самих укриттів створювати у новобудовах Києва приміщення для:

  • санітарних вузлів, в тому числі для маломобільних груп населення;
  • зберігання та прийому їжі, води;
  • зберігання відходів;
  • для засобів протипожежного захисту;
  • а також інших необхідних приміщень.

Будь-який новозведений будинок повинен підвищити рівень безпеки та зручності для своїх жителів. Необхідно забезпечити наявність укриття в кожному будинку. 

Висновок щодо новобудов 

Згідно аналітиці від директора компанії девелопера «Еко Люкс Девелопмент» Андрія Гриценко, загалом, ринок нерухомості Києва переживає період трансформацій, де безпека, нові будівельні стандарти та цінові фактори взаємодіють, визначаючи майбутнє міста. Забудовникам слід визначити безпеку мешканців як важливий пріоритет. Очікуємо, що наступні 1-2 роки принесуть значне зростання цін, проте кожен мешканець новобудови буде мати змогу у своєму будинку спуститися у надійне та безпечне укриття, та не турбуватися за своє життя. Купити квартиру у Києві буде дорожче, але не слід забувати про безпеку свого життя та життя своєї родини. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА