16:44 14.03.2024

"Хуавей Україна" передала сучасне серверне обладнання університету КПІ

3 хв читати
"Хуавей Україна" передала сучасне серверне обладнання університету КПІ

У 2023 році компанія "Хуавей Україна" за підтримки БФ "Фонд освітніх ініціатив" передала серверне обладнання на освітні потреби Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" (КПІ), а 13 березня 2024 року відбулась тристороння зустріч для обговорення досягнутих ефектів.

Інноваційне обладнання допомогло оновити майже на 30% серверний кластер КПІ, на якому розміщені сайти університету, що забезпечує роботу декілька сотень сайтів університету. 

"Щоб підтримати безперервність навчального процесу під час дії воєнного стану компанія "Хуавей Україна" передала обладнання - Wi-Fi-точки, сервери та роутери - багатьом вітчизняним університетам. Ми передали КПІ сервер, який також може використовуватися як навчальний інструмент для студентів, наприклад, для виконання лабораторних робіт, а також підсилить власну мережу КПІ", — зазначив Володимир Білавка, заступник директора з питань персоналу компанії "Хуавей Україна".

Завдяки збільшеній потужності зв’язку студенти мають можливість будь-коли підключатися до якісного Wi-Fi на території університету, і освітній процес триватиме без вимушених перерв. Нове технологічне рішення Huawei не лише допоможе студентам оволодіти навичками кібербезпеки та керування Wi-Fi-обладнанням на високому рівні, а й забезпечить захист мережі самого університету.

"Отримане в рамках довгострокової співпраці обладнання  Huawei — як комунікаційне, так і для наших лабораторій — дозволило підвищити якість освітнього процесу та забезпечити цифровізацію інших аспектів функціонування університету. Ми отримали декілька сотень точок доступу Wi-Fi для навчальних корпусів і гуртожитків, що уможливило широкий доступ до інтернету. Серверне обладнання дозволяє диверсифікувати ризики в умовах воєнного стану, а обладнання для лабораторій на факультетах радіотехніки, електроенергетики й автоматики забезпечило нас новітніми технологіями, суттєво додавши інноваційності освітньому процесу. А це, в свою чергу, дає змогу готувати висококваліфікованих фахівців для економіки України", — прокоментував Анатолій Мельниченко, проректор з навчальної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Впродовж 2023 року "Хуавей Україна" передала університету 550  сучасних точок доступу, що дозволило створити найбільшу Wi-Fi-хмару. Точки доступу Huawei забезпечують безперервність сигналу, а також живляться безпосередньо від вузла безперебійного електроживлення, що гарантує понад 4 години автономної роботи. Наразі вже понад 300 точок доступу вже встановлені у навчальних корпусах, укриттях і гуртожитках КПІ. Особливе значення, це має під час захисту PHD дисертацій оскільки захист передбачає пряму трансляцію, яка не повинна перериватися.

Довідки

БО "БФ "Фонд освітніх ініціатив" спеціалізується на інформаційних технологіях та інноваціях. Фонд понад 11 років сприяє розвитку вітчизняної ІТ-індустрії та популяризації інновацій як способу мислення.

ІКТ Академія Huawei працює над фундаментальною підготовкою фахівців у сфері ІКТ, відкриває спеціалізовані лабораторії із новітніми технологіями навчання, а також підвищує кваліфікацію викладачів і допомагає навчальним закладам удосконалювати систему освітніх програм. Окрім того, ІКТ Академія Huawei надає студентам доступ до ІКТ-продуктів і технологій Huawei та сприяє розвитку талантів. Сьогодні ІКТ Академії Huawei функціонують у 16 вищих навчальних закладах у восьми містах України. Основні напрями навчання — штучний інтелект, Big Data і хмарні обчислення, інтернет речей, маршрутизація та комутація, кібербезпека, зберігання даних і бездротові локальні мережі.

Компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення у різних сферах (телекомунікаційні мережі, ІТ, "розумні" пристрої, хмарні сервіси, digital power), компанія інвестує значні ресурси в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 207 000 співробітників у більше ніж 170 країнах, які обслуговують 3 мільярди клієнтів і споживачів у всьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність із 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності "Хуавей Україна" охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток. Упродовж 2022-2023 років компанія разом із партнерами проводила комплексні проєкти з надання гуманітарної та технічної підтримки по всій Україні й активно розвивала екосистему у сфері освіти. Дізнайтеся більше на сайті: huawei.com/ua.

Контакти
Пресофіс "ХУАВЕЙ УКРАЇНА"
[email protected]

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА