20:51 18.05.2012

Видача акредитацій для журналістів на Євро-2012 розпочнеться з 4 червня

4 хв читати

УЄФА закликає журналістів, акредитованих на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі, завчасно потурбуватися про отримання своїх акредитацій.

"Акредитація є засобом для роботи, її видають лише людям із певною роллю. Загальна акредитація на турнір не надає власнику право на місце глядача на стадіоні та не є ознакою соціального статусу. Її призначенням є надання можливості для виконання своїх функцій і недопущення втручання з боку тих, хто не наділений такими функціями", - зазначено в створеному спеціально для представників ЗМІ Final Tournament Media Guide.

Акредитацію на турнір (Tournament Pass) видають акредитованим на Євро-2012 журналістам, вона є дійсною для роботи на території обох країн-господарів - Польщі та України. Її отримують працівники ЗМІ, які не ведуть телевізійних трансляцій матчів Євро-2012. Це журналісти друкованих видань, репортери веб-сайтів, фотографи, фоторедактори фотоагентств, фототехніки.

Медіа-центри (SMC) стадіонів, в яких можна буде отримати Tournament Pass, відкриють 4 червня в Києві та Варшаві, 6 червня - у Вроцлаві, 7 червня - у Харкові та Львові, 8 червня - у Гданську та Познані, 9 червня - у Донецьку.

У дні матчів вони працюватимуть із 10:00 до 1:00 (за київським часом), якщо гра розпочинається о 19:00, і до 2:00, якщо розпочинається о 21:45. За день до матчу медіа-центри стадіонів також працюватимуть до 1:00 наступного дня, а в дні, коли матчі гратимуть в інших містах, - до 00:00. У вільні від ігор дні центри працюють до 20:00, а до початку матчів турніру в тому чи іншому місті - до 18:00.

Працівники телевізійних ЗМІ, які не мають прав на трансляції, можуть відвідувати стадіони у рамках заходів для преси за день до матчу. В ігрові дні їм буде заборонено прохід на стадіон.

Акредитація на турнір надає право журналістам вільно користуватися громадським транспортом у приймаючих містах Євро-2012 із моменту її отримання до 3 липня 2012 року. Це не поширюється на поїздки між містами.

У разі втрати або крадіжки акредитації особа зобов'язана повідомити про це до найближчого акредитаційного центру протягом 24 годин, заплатити адміністративний збір у розмірі 150EUR (еквівалентно 600 польським злотим, якщо повідомлення про те, що сталося, надійшло до акредитаційного центру на території Польщі, або 1500 українським гривням, якщо це сталося в Україні). Рішення про видачу дубліката акредитації ухвалюватимуть відповідні структури індивідуально у кожному конкретному випадку.

SAD (Supplementary Access Device) - це акредитації на події, пов'язані з проведенням на стадіоні конкретного матчу. Їх не можна використовувати без наявності загальної акредитації на турнір. Ці акредитації, якщо вони підтверджені УЄФА, дають змогу журналісту відвідувати передматчеву прес-конференцію за день до матчу, бути присутнім на трибунах стадіону в секторі для ЗМІ під час матчу, відвідувати післяматчеву прес-конференцію та мікст-зону для спілкування з гравцями команд.

Ці акредитації необхідно забрати з моменту відкриття медіа-центру стадіону в день проведення гри і не пізніше ніж за 60 хвилин до початку матчу. Інакше акредитації тих, що запізнилися, передадуть журналістам із так званого "списку очікування", тобто тим, хто просив про акредитацію, але з якихось причин не отримав її. Якщо тих, що запізнилися, виявиться більше, ніж представників "списку очікування", то вони отримають можливість опинитися в цьому переліку і все ж отримати акредитації SAD.

Журналісти, які не забрали свої акредитації на якийсь із матчів один раз, отримають попередження електронною поштою. У разі повторення цієї ситуації буде вислано ще одне попередження та припинено дію отриманого цими журналістами підтвердження про доступ на матч.

У медіа-центрах на стадіонах (SMC) журналістам буде створено всі необхідні умови для роботи, надано вільний доступ до Інтернету, буде запропоновано їжу та напої. Вони зможуть скористатися принтером, факсом, ксероксом, дивитися трансляції матчів і прес-конференцій.

Уже відома процедура подачі запитів на акредитацію через онлайн-портал FAME (media.fame.uefa.com) на матчі плей-оф Євро-2012. З 17 червня, відразу після завершення матчів третього туру в групі В, можна буде подавати на чвертьфінал 21 червня у Варшаві та 22 червня в Гданську до 13:00 18 червня (за київським часом). З 19 червня, після завершення матчів в "українській" групі D, і до полудня 20 червня можна буде просити про акредитації на чвертьфінальні матчі 23 червня в Донецьку та 24 червня в Києві.

Акредитуватися на перший півфінал 27 червня в Донецьку можна з 21 червня, після завершення першого чвертьфіналу у Варшаві, і до 13:00 23 червня. На другий півфінал 28 червня у Варшаві - після завершення "донецького" чвертьфіналу 23 червня і до полудня 25 червня. Акредитація на фінальний матч Євро-2012, який відбудеться 1 липня в Києві, стартує відразу після завершення півфіналу в Донецьку 27 червня і триватиме до 13:00 29 червня (за київським часом).

Підтвердження акредитацій на матчі плей-оф представники ЗМІ отримають у день завершення терміну їх подачі о 20:00 за київським часом (19:00 за центральноєвропейським). Видача пропусків SAD відбуватиметься в медіа-центрах стадіонів Євро-2012 у день проведення відповідного матчу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА