13:58 16.11.2012

НОК України затвердив бюджет на 2013 рік у розмірі 33,2 млн грн

2 хв читати

Національний олімпійський комітет України затвердив план бюджету на 2013 рік у розмірі 33,2 млн грн.

Відповідне рішення було ухвалено в п'ятницю на 27-й Генеральній асамблеї НОК.

З цієї суми практично половина піде на безповоротну фінансову допомогу, зокрема, на стипендії спортсменам, фінансову допомогу відділенням комітету, федераціям з олімпійських видів спорту, різні премії і заходи з популяризації олімпійського руху. 1,3 млн грн буде спрямовано на підготовку до Зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

Крім того, генасамблея НОК затвердила кошторис фактичних доходів і видатків за 2011 рік на суму 60,37 млн грн, і виконання поточного кошторису за 9 місяців 2012 року на суму 37,6 млн грн.

Генеральна асамблея НОК також підтримала ініціативи президента організації Сергія Бубки щодо урочистого відзначення 100-річчя з дня проведення Першої російської Олімпіади в Києва, продовження удосконалення системи організації діяльності НОК і його місцевих осередків, створення умови для впровадження в Україні спільної з компанією АДЕККО програми соціальної адаптації та працевлаштування спортсменів після завершення кар'єри. НОК намір продовжити тісну співпрацю з Національною телерадіокомпанією для висвітлення подій олімпійського та спортивного життя України.

Пріоритетами в діяльності виконкому НОК визначені підготовка збірної країни до Зимової Олімпіади-2014 та інших змагань найвищого рівня, всебічна підтримка реалізації ініціативи президента України Віктора Януковича щодо висунення кандидатури країни на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

Генасамблея НОК на своєму засіданні ухвалила рішення про виведення зі складу комітету у зв'язку із завершенням терміну повноважень представництва Миколи Костенка, колишнього першого віце-президента Федерації легкої атлетики Валерія Александрова (обидва - від ФЛАУ), генерального секретаря Федерації гандболу України Віктора Коноплястого та екс-першого віце-президента Федерації футболу України Олександра Бандурка. Замість них членами НОК були обрані новий президент ФЛАУ Ігор Гоцул, віце-президент ФЛАУ, олімпійська чемпіонка Ольга Бризгіна, гандбольний суддя, олімпійська чемпіонка Ольга Зубарєва, президент ФФУ Анатолій Коньков. Голову Ради ветеранів фізичної культури і спорту Анатолія Усенка обрано почесним членом НОК.

НОК також ухвалив рішення визнати Автомобільну федерацію України суб'єктом олімпійського руху в Україні. У лютому 2009 року АФУ здобула статус національної спортивної федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА