20:17 27.11.2012

Президент ФФУ має намір оперативно вирішити питання з тренером збірної України, але про потенційні кандидатури говорити не хоче

2 хв читати

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков постарається до кінця року вирішити питання з головним тренером національної збірної, але про потенційні кандидатури говорити не хоче.

"Докладемо до цього всіх зусиль. Адже в лютому наступного року у нас контрольний поєдинок, а вже у березні - офіційний. А тренеру ж потрібен час, щоб хоч роздивитися навкруги. Часу ж обмаль, розумію. Як і те, що деякі товариші підганятимуть мене, щоб у результаті... не встиг. Нехай, я на це не звертаю уваги... А про проекти, потенційні кандидатури - тепер ані слова!", - сказав він в інтерв'ю виданню "Український футбол", опублікованому у вівторок, відповідаючи на запитання, чи вирішиться питання з наставником збірної до кінця поточного року.

У зв'язку з ажіотажем, що виник у ЗМІ навколо цього питання, А.Коньков погодився з думкою, що про переговори з англійцем Гаррі Реднаппом не треба було повідомляти публічно. "Дійсно, тепер розумію, що необхідно було все це тримати в тиші, в таємниці", - зазначив він.

При цьому президент ФФУ вважає за правильне, що озвучив пропозицію відомому українському футболісту Андрію Шевченку очолити збірну. "Був упевнений у тому, що він погодиться. І досі вважаю, що його робота з нашою національною командою - це був би цікавий і неординарний крок із боку ФФУ. Чому? Тому що Шевченко - справжній українець, він на 100 відсотків наш по духу. Відчував, що його зацікавить такий варіант роботи. Помилився...", - сказав А.Коньков.

Як повідомлялося, 20 листопада президія ФФУ прийняла рішення розпочати переговори з представниками Г.Реднаппа щодо його можливої роботи на посаді головного тренера збірної України. Але 24 листопада цей фахівець підписав контракт з англійським клубом "Куїнз Парк Рейнджерс".

19 листопада відомий український футболіст Андрій Шевченко також відмовився від пропозиції президента ФФУ Анатолія Конькова очолити збірну України.

26 листопада в ЗМІ з'явилася інформація, що українська федерація веде переговори з італійцем Марчелло Ліппі, який привів збірну Італії до перемоги на чемпіонаті світу 2006 року, а нині тренує китайський клуб "Гуанчжоу Евергранд", з яким у жовтні став чемпіоном Китаю і в листопаді володарем Кубка країни.

У свою чергу голова комітету національних збірних і голова тренерської ради ФФУ Михайло Фоменко повідомив, що ФФУ продовжує пошук кандидатур на посаду головного тренера збірної, й зазначив, що конкретних прізвищ наразі немає.

Посада головного тренера збірної стала вакантною після згоди Олега Блохіна очолити ФК "Динамо" (Київ) наприкінці вересня 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА