16:11 03.12.2012

Ахметов готовий платити зарплату зарубiжному наставнику збiрної України з футболу

2 хв читати

Президент ФК "Шахтар" (Донецьк), бiзнесмен Рiнат Ахметов готовий платити зарплату вiдомому європейському фахiвцевi, який захоче очолити нацiональну збiрну України з футболу.

"Я б зараз зняв питання, що на гарного фахiвця немає бюджету. Я можу публiчно сказати, що якщо потрiбен дуже сильний європейський фахiвець, я готовий зi свого фонду платити зарплату європейського фахiвця, тобто я готовий взяти це на себе", - сказав вiн журналiстам у понедiлок у Києвi.

Р.Ахметов наголосив, що якщо Федерацiя футболу України (ФФУ) ухвалить рiшення про запрошення вiдомого європейського тренера в збiрну, то фiнансове питання не стане перешкодою.

При цьому, на його думку, важливо визначитися, який наставник потрiбен нацiональнiй командi i хто здатний вивести її на якiсно новий рiвень.

Як повiдомлялося, 20 листопада президiя ФФУ ухвалила рiшення розпочати переговори iз представниками англiйського фахiвця Харрi Реднаппа з приводу його можливої роботи на посадi головного тренера збiрної України. Але 24 листопада вiн пiдписав контракт iз англiйським клубом "Куїнз Парк Рейнджерс".

Ранiше, 19 листопада, вiдомий український футболiст Андрiй Шевченко також вiдмовився вiд пропозицiї президента ФФУ Анатолiя Конькова очолити збiрну України.

26 листопада в ЗМI з'явилася iнформацiя, що українська федерацiя проводить переговори iз iталiйцем Марчелло Лiппi, який привiв збiрну Iталiї до перемоги на чемпiонатi свiту 2006 року, а наразi тренує китайський клуб "Гуанчжоу Евергранд", з яким у жовтнi став чемпiоном Китаю i в листопадi володарем Кубка країни.

У свою чергу, голова комiтету нацiональних збiрних i голова тренерської ради ФФУ Михайло Фоменко повiдомив, що ФФУ продовжує пошук кандидатур на посаду головного тренера збiрної i зазначив, що конкретних прiзвищ наразi немає.

Посада головного тренера збiрної стала вакантною пiсля згоди Олега Блохiна очолити ФК "Динамо" (Київ) наприкiнцi вересня 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА