18:00 03.12.2012

Почесний президент "Ворскли" готовий обговорювати ідею можливого створення чемпіонату СНД із футболу

2 хв читати

Почесний президент футбольного клубу "Ворскла" (Полтава), український бізнесмен Костянтин Жеваго готовий обговорювати ідею можливості створення чемпіонату СНД з футболу.

"Я чув про таку ідею Я вважаю, що якщо чемпіонат буде сильним, то чому б не зробити", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у Києві.

Відповідаючи на запитання про те, чи не боїться він тих нових викликів, з якими зіткнеться його клуб у зв'язку з можливим створенням такого турніру, К.Жеваго сказав: "Я не боюся, ми змагатимемося, ми нічого не боїмося".

Почесний президент ФК "Ворскла" наголосив, що готовий обговорювати ідею створення такого турніру.

Як повідомлялося, голова правління ВАТ "Газпром", генерального спонсора ФК "Зеніт", Олексій Міллер в інтерв'ю офіційному сайту пітерського "Зеніту" 24 листопада повідомив, що підтримує ідею про проведення чемпіонату СНД із футболу. На думку О.Міллера, основу чемпіонату СНД із футболу мають скласти українські та російські клуби.

Ідею організації чемпіонату СНД з футболу також підтримує президент московського ЦСКА Євгеній Гінер. Інтерес до цієї ідеї вже задекларували російський клуб "Анжі", білоруський БАТЕ, федерації футболу Азербайджану та Вірменії.

Президент Російської футбольної прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Прядкін 29 листопада заявив про наміри РФПЛ зайнятися детальним вивченням можливості проведення чемпіонату СНД і розробкою проекту цього турніру.

У Федерації футболу України вважають ідею про можливе проведення чемпіонату СНД із футболу цікавою, але складною у реалізації ідеєю. "Федерація футболу України про це дізналася з преси. Ідея, звичайно, цікава, але складно реалізовується через багато обставин", - зазначає перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс підтримує ідею створення чемпіонату СНД із футболу і готовий до її обговорення.

Гендиректор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін вважає нездійсненним наразі проведення чемпіонату СНД з футболу, але вважає, що спільний Кубок України і Росії може з'явитися з сезону 2013-2014 років.

30 листопада голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов підтримав проект створення чемпіонату СНД з футболу, зазначивши, що в такому чемпіонаті можуть грати клуби цілої низки країн Співдружності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА