16:20 07.12.2012

Президент УЄФА підтримує ідеї об'єднаних футбольних чемпіонатів різних країн

2 хв читати

Президент УЄФА Мішель Платіні підтримує ідеї про проведення об'єднаних чемпіонатів із футболу між командами з різних країн.

"Я вже дуже давно відкритий до переговорів із приводу транснаціональних змагань, однак під час обговорень цієї ідеї було більше негативного, ніж позитивного. Але, як бачите, ми вирішили провести трирічний експеримент у жіночому футболі в Бельгії і Нідерландах. Подивимося, як він завершиться", - сказав він під час круглого столу зі ЗМІ в п'ятницю в Ньоні, відповідаючи на запитання про ідею створення чемпіонату СНД і подібних транснаціональних турнірів.

М.Платіні зазначив, що підтримує всі ідеї, які в інтересах футболу, і можуть принести економічні та емоційні плоди. Водночас, він визнав, що поштовхом для вияву таких ідей є частково і ностальгія. "Пам'ятаю, як був на матчі в Скоп'є, на стадіоні було 1000 осіб. Раніше, коли "Скоп'є" грало проти белградських "Партизана" або "Црвени Звезди" в Югославській лізі, на стадіоні було по 50 тисяч уболівальників. Тож вони розуміють, що інтерес падає, але до таких змін привела їхня історія, і тепер вони хочуть це змінити. Я наголошую, що особисто відкритий до такого діалогу, але потрібно буде обговорити це на виконкомі, на конгресі УЄФА, і там це вже буде складно ", - пояснив він.

Президент УЄФА вказав, що в таких об'єднаннях є плюси, але є і багато негативних аспектів. "З іншого боку ми розуміємо, що є асоціації, яким складно виживати самостійно в умовах економічної кризи. У них не вистачає коштів, немає можливості забезпечити телетрансляцію, тому вони шукають шляхи об'єднання, щоб вижити, і я бачу це як вихід. Це моя власна думка", - зізнався він.

М.Платіні також звернув увагу, що якщо чемпіонат об'єднає багато національних асоціацій, то з'являться проблеми державного рівня. Крім того, буде складно визначити, як буде відбуватися кваліфікація клубів з цього чемпіонату в єврокубки.

Як повідомлялося, на прес-конференції після засідання виконкому УЄФА в четвер в Лозанні генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно повідомив, що Європейський футбольний союз наразі не отримував пропозицій з приводу можливої організації чемпіонату СНД з футболу, але завжди відкритий для будь-яких нових ідей. "До нас ще не зверталися з цією ідеєю. Треба зауважити, що переважно такі змагання заборонені, проте є приклади винятків, як експериментальне спільне змагання найсильніших жіночих клубів у Бельгії і Нідерландах. Найголовніше, щоб національні асоціації домовилися між собою, і знайшли прийнятний формат. Ми готові розглядати пропозиції, якщо вони будуть надані. Однак тут найскладнішим питанням залишається процес кваліфікації в єврокубки", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА