13:44 10.12.2012

Київ або Донецьк можуть претендувати на проведення Євро-2020 - Г.Суркіс

2 хв читати
Київ або Донецьк можуть претендувати на проведення Євро-2020 - Г.Суркіс

Екс-президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс вважає, що Київ або Донецьк можуть претендувати на проведення матчів чемпіонату Європи 2020 року, які відбудуться в різних містах у всій Європі згідно з нещодавнім рішенням УЄФА.

"У принципі не може йтися про те, щоб претендентами на місце проведення турніру стали відразу кілька міст однієї країни. Але я впевнений, що ФФУ намагатиметься провести консультації з урядом, щоб Україна також подала заявку. А в нас, відповідно, є тільки два міста-претенденти: Донецьк із його 50-тисячною "Донбас Ареною" і Київ із 70-тисячним НСК "Олімпійський", - сказав він в інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс в Украине".

На його думку, стадіони, на яких відбудуться матчі турніру, мають приймати щонайменше 50 тис. глядачів. "Також зрозуміло, що УЄФА, можливо, відмовиться від прийому заявок, якщо в них ітиметься про споруджувані стадіони", - додав він.

Роботу над концепцією проведення Євро-2020 доручено комітету зі змагань національних збірних, головою якого є Г.Суркіс. За його словами, до засідання виконкому УЄФА в березні контури формату турніру, зокрема, вимоги до кандидатів на проведення першості, повинні мати завершений вигляд.

Г.Суркіс бачить також проблему в процедурі голосування всередині виконкому УЄФА. "За чинними правилами, причетні до предмета голосування його члени мають залишити залу засідання, доки їхні колеги висловляться. Оскільки рішення, які прийматимуться в контексті організації турніру 2020 року, стосуватимуться не однієї і не двох країн, ми маємо уникнути ситуації, коли більшість членів виконкому щоразу будуть позбавлені можливості голосування. Над цим доведеться всерйоз посушити голову", - сказав він.

Член виконкому УЄФА припускає, що до списку міст-учасників Євро-2020 можуть потрапити міста, які раніше не приймали таких масштабних спортивних заходів. "Але я думаю, що це питання зарано обговорювати, оскільки ще не знаємо, хто саме подасть заявки на проведення. Крім того, як я уже казав, ми ще повністю не розуміємо, якими будуть критерії відбору. Крім місткості стадіонів, напевно, враховуватиметься і географічний фактор. Адже не можна розтягнути турнір по Європі так, щоб від цього постраждали інтереси вболівальників", - пояснив він.

Незважаючи на наявні складнощі, Г.Суркіс вважає ідею президента УЄФА Мішеля Платіні про таке проведення Євро-2012 "воістину геніальною", адже запропонований формат, на його думку, дасть змогу реально об'єднати навколо футболу практично всю Європу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА