12:50 17.12.2012

"Національна школа футбольного арбітра" доступна для всіх - ФФУ

2 хв читати

Навчання в "Національній школі футбольного арбітра", що стартує в січні 2013 року може пройти кожен охочий.

"Курс навчання розрахований на два роки. Він складатиметься з трьох модулів. На першому етапі приймають всіх. До кожного наступного етапу допускатимуть тих, хто успішно пройде курс навчання на попередньому. Наприклад, перший модуль стартує в січні і триватиме до березня", - повідомив прес-службі Федерації футболу України голова комітету арбітрів ФФУ Василь Мельничук.

За його словами, під час першого модуля слухачі ознайомляться з історією футболу, правилами гри, вимогами фізичної підготовки. Він проходитиме взимку, коли практично немає футбольних матчів, і є можливість приділити час теоретичним заняттям. Другий модуль більш детально ознайомить слухачів із правилами, і коли розпочнуться матчі в регіонах, вони спробують себе як арбітри та асистенти арбітра. Протягом третього модуля вивчатимуть методику арбітражу. Це етап турнірів, селекції, етап, коли за найперспективнішими арбітрами закріплюються наставники. За підсумками навчання, "штаб" національної школи створить базу під назвою "Молоді таланти України". Це будуть арбітри, які в найближчі сезони проводитимуть матчі професійних команд.

"Охочі спробувати себе в цій професії, можуть звертатися до своїх міських або обласних федерацій футболу. Стати слухачем школи може кожен, без обмежень", - наголосив В. Мельничук.

Передбачається, що викладацький склад "Національної школи футбольного арбітра" буде сформовано з числа арбітрів, інспекторів, фахівців із фізичної підготовки. Очолити проект довірено колишньому арбітру ФІФА Ігорю Іщенку.

В.Мельничук зазначив, що при всіх регіональних федераціях футболу будуть створені "регіональні школи футбольного арбітра", робота яких координуватиме головний навчально-методичний центр при комітеті арбітрів ФФУ. Вся ця структура і називається "Національною школою футбольного арбітра".

Голова комітету арбітрів зазначив, що майбутня школа арбітрів повністю відповідає нормам Конвенції з утворення та організації роботи арбітрів, членом якої Україна стала у 2010 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА