16:47 06.02.2013

Рабинович заявляє, що не просить в Оніщенка грошей за "Арсенал"

4 хв читати
Рабинович заявляє, що не просить в Оніщенка грошей за "Арсенал"

Президент футбольного клубу "Арсенал" (Київ) Вадим Рабинович заявляє, що не має наміру просити гроші за передання команди народному депутату Олександру Оніщенку.

"Ще раз хочу повторити, щоб всі собі записали і запам'ятали: я "Арсеналом" не торгую! Я хочу передати пану Оніщенко клуб без жодної копійки. Чому я це роблю? Тому що найбільше хочу, щоб клуб зберігся, і команда продовжувала грати в футбол", - сказав він в інтерв'ю прес-службі клубу в середу.

В. Рабинович зазначив, що в "Арсенала" є борги, які потрібно погасити покупцеві клубу, і сума цих боргів обчислюється приблизно в $4,5 млн. "Переважно - це борги із виплати зарплат. Є контракти гравців клубу, за яких заплачені гроші , - гравців ми безкоштовно передаємо клубу. Це приблизно така ж сума. Плюс покупець отримує "в руки" клуб Прем'єр-ліги. Жодних додаткових грошей, жодної компенсації, нічого понад це я ніколи в пана Оніщенка не просив", - пояснив він.

"Ще раз: до людини, яка одержує "Арсенал", переходять і борги, але переходять гравці на приблизно таку ж суму, плюс місце в Прем'єр-лізі. Тобто, кажучи образно," нуль без компенсації, та ще й з плюсом" . Все, жодних інших взаєморозрахунків ні з паном Оніщенком, ні з ким іншим, з ким я говорив з цього приводу, у мене немає", - наголосив бізнесмен.

В. Рабинович заявив, що наразі "Арсенал" поки що "на сто відсотків" належить йому. За його словами, він проводить переговори з О.Оніщенком, і депутат є одним з найімовірніших людей, які можуть взяти в свої руки клуб, але переговори ще не завершено. Президент "Арсеналу" впевнений, що протягом тижня все остаточно проясниться.

Він також повідомив, що обговорював долю клубу і з головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим, який висловив величезну зацікавленість у тому, щоб футбол і спорт розвивався у столиці. "Але у Попова, скажімо так, певною мірою зв'язані руки - в бюджеті немає грошей на це. Отже, новому власнику "Арсеналу" міська влада готова допомогти, очевидно, іншими шляхами, але взяти в руки команду повністю, утримувати і розвивати, - на жаль ...", - сказав В. Рабинович.

Як повідомлялося, президент "Арсеналу" В. Рабинович може передати команду народному депутату України О.Оніщенку (фракція Партії регіонів) до 15 лютого цього року.

"Ми зустрічалися з Оніщенком і домовилися від сьогодні зробити робочу групу, яка до 15 лютого представить результати. Якщо все підходить мені та йому, то до 15 лютого я йому клуб передам", - повідомив В. Рабинович агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

У свою чергу в прес-службі О.Оніщенка агентству повідомили, що сторони на сьогоднішній день досягли домовленості за наявними умовами договору: "Договір основний зараз перебуває на стадії остаточного підписання, його ще доопрацьовують. Є ще кілька нюансів, на вирішення питання з якими було узято паузу або до кінця тижня, або до початку наступного тижня, щоб це все узгодити".

8 січня В.Рабинович заявив, що "Арсенал" може припинити існування 20 січня. 1 січня був розірваний за обопільною згодою контракт з головним тренером команди Леонідом Кучуком, який 9 січня очолив краснодарську "Кубань". Після цього з команди вийшли кілька провідних футболістів.

20 січня В. Рабинович повідомив, що три відомі фінансові групи звернулися з пропозиціями допомоги його клубу, який може припинити існування.

О.Оніщенка обрано народним депутатом VI скликання за одномандатним округом № 93 Київської області з центром у місті Миронівка, висуванець Партії регіонів.

З 2002 року він є президентом Федерації кінного спорту України, майстер спорту міжнародного класу з конкуру. Виступав за Україну в конкурі на літніх Олімпійських іграх в 2008 і 2012 роках. У 2009 році заснував меценатську організацію ТОP Ukraine, яка займається різними благодійними акціями і конкурсами у сфері культури та спорту, і створив благодійний фонд "Родина".

О.Оніщенка володіє 90% акцій ПрАТ "Пласт" (Полтавська обл.). Підприємство видобуває природний газ і конденсат, нафту, здійснює розподіл і постачання природного газу. Учасник 100% статутного капіталу ТОВ "Надрагеоцентр" (Харківська обл.), що займається пошуком газових родовищ, видобутком та реалізацією природного газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА