14:25 15.02.2013

Депутат Онищенко став власником ФК "Арсенал" (Київ)

3 хв читати
Депутат Онищенко став власником ФК "Арсенал" (Київ)

Київський футбольний клуб "Арсенал" перейшов до рук народного депутата України від Партії регіонів Олександра Онищенка.

"Сьогодні завершено формальності щодо передачі прав на ФК "Арсенал" народному депутату Онищенку. Залишилося погодити деякі документальні питання, нині цим займаються юристи", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі депутата в п'ятницю.

Клуб перейшов новому власнику з боргами із заробітної плати станом на 1 січня 2013 року розміром $5,5 млн.

У п'ятницю команда київського "Арсеналу" вирушила на збори до Туреччини.

Як повідомлялося, 8 січня президент "Арсеналу" Вадим Рабинович заявив, що клуб може припинити існування 20 січня. 1 січня було розірвано з обопільної згоди контракт із головним тренером команди Леонідом Кучуком, який 9 січня очолив краснодарську "Кубань". Після цього команду залишили декілька провідних футболістів.

20 січня В.Рабинович повідомив, що три відомі фінансові групи звернулися з пропозиціями допомоги його клубу, який може припинити існування.

4 лютого стало відомо президент "Арсеналу" Вадим Рабинович може передати команду народному депутату О.Онищенку до 15 лютого цього року.

6 лютого В.Рабинович заявив, що не має наміру просити гроші за передачу команди народному депутату Олександру Онищенку. Він зазначив, що в "Арсенала" борги, які треба погасити покупцю клубу, і їх сума обчислюється приблизно в $4,5 млн.

О.Онищенка обрано народним депутатом VII скликання в одномандатному окрузі №93 Київської області із центром у місті Миронівці, висуванець Партії регіонів.

З 2002 року він є президентом Федерації кінного спорту України, майстер спорту міжнародного класу з конкуру. Виступав за Україну в конкурі на літніх Олімпійських іграх у 2008-му та 2012 роках. У 2009 році заснував меценатську організацію ТОP Ukraine, яка проводить різні благодійні акції та конкурси у сфері культури і спорту, та створив благодійний фонд "Родина".

О.Онищенко володіє 90% акцій ПрАТ "Пласт" (Полтавська обл.), яке займається видобутком природного газу та конденсату, видобутком нафти, розподілом та постачанням природного газу. Учасник 100% статутного капіталу ТОВ "Надрагеоцентр" (Харківська обл.), яке займається пошуком газових родовищ, видобутком та реалізацією природного газу.

ФК "Арсенал" створено 18 грудня 2001 року за ініціативою тодішнього мера Києва Олександра Омельченка. З другого кола 11-го чемпіонату України у вищій лізі став правонаступником ФК ЦСКА (Київ). Із 2007 року президентом клубу став бізнесмен Вадим Рабинович.

У чемпіонаті України сезону 2012-2013 років київський "Арсенал" після 18 турів посідає восьме місце.

Арбітражна палата інстанції з фінансового контролю клубів УЄФА оштрафувала ФК "Арсенал" 21 грудня 2012 року на EUR75 тис. за прострочені боргові зобов'язання. 30 тис. із цієї суми є відкладеним штрафом, який клуб зобов'язаний буде заплатити у разі, якщо не доведе до 31 березня 2013 року, що погасив прострочені платежі відповідно до статуту УЄФА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА