16:59 06.03.2013

Онищенко потенцiйно вже президент "Арсеналу", але процес передання клубу ще не завершився - Рабинович

3 хв читати

Український бiзнесмен, президент футбольного клубу "Арсенал" (Київ) Вадим Рабинович зазначає, що процес передання клубу народному депутату вiд Партiї регiонiв Олександру Онищенку ще не завершено.

"Ми з паном Онищенком спiвпрацюємо, вiн нiчого в мене ще не купував. Я президент клубу, i документи мої, i директор мiй, i все моє. Але в нас є тверда домовленiсть, що вiн хоче забрати клуб. Ми даємо йому можливiсть сьогоднi працювати, навiть почати формувати новий колектив", - сказав вiн на прес-конференцiї в середу в Києвi.

В.Рабинович наголосив, що нiяких грошей за "Арсенал" вiд О.Онищенка вiн не вимагає. "Я передаю клуб Онищенку з боргами станом на 1 сiчня 2013 року в районi $5 млн i контрактами гравцiв бiльше нiж на $8 млн, i мiсце у Прем'єр-лiзi. Нiяких iнших боргiв у клубi я йому не передаю. Борг, який лежить на клубi, досить великий гривневий позиковий борг банку, я забираю на себе. Вiн отримує ще борг iз зарплати, який зрiс на зарплату сiчня-лютого, доки вони чекають", - пояснив вiн.

"Проте, я вважаю, потенцiйно вiн уже президент клубу. Я з ним не маю жодних протирiч. Навпаки, це я його затягую в цю "страшну" футбольну справу, тому що вiн iще не розумiє, наскiльки це затягує i як це важко потiм кинути", - наголосив В.Рабинович.

"Я зав'язав iз футболом. Футбол сьогоднi дуже витратний серйозний механiзм, у якому мають брати участь тi, хто має стосунок до влади, бо треба заробляти на футбол. Я думаю, що тi, хто влади не має, сьогоднi не можуть утримувати клуби, хiба що як виняток. Тому я думаю, що сьогоднi побудувати серйозний футбольний клуб у Києвi я просто не змiг би. Чи зможе це зробити Онищенко - я не знаю, але в нього можливостей бiльше. Принаймнi, вiн цiкавиться футболом, ми багато з ним розмовляємо. Я знаю, що вiн думає, якщо це реалiзується, то, гадаю, може вийти дуже цiкаво", - додав вiн.

15 лютого стало вiдомо, що київський футбольний клуб "Арсенал" переходить до рук народного депутата України вiд Партiї регiонiв О.Онищенка. При цьому прес-служба депутата зазначила, що залишилося узгодити деякi документальнi питання. "Арсенал" перейшов новому власниковi з боргами з заробiтної плати станом на 1 сiчня 2013 року в розмiрi $5,5 млн, плюс iще 330 млн грн.

18 лютого В.Рабинович в iнтерв'ю сайту MIGnews.com.ua заявив, що операцiя з продажу "Арсеналу" О.Онищенку ще не завершилася. "Ми домовилися з Олександром Онищенком, що вiн забирає у мене "Арсенал" (Київ). При цьому я хочу наголосити ще i ще раз: нi копiйки за це не платить менi особисто - розрахуватися треба лише за поточнi борги клубу, це грошi в сумi близько $5 млн. Повторюю: це вся сума - близько $5 млн. Але поки що не надходило жодних платежiв. Скажiмо, сьогоднi потрiбно було заплатити УЄФА за трансфер, виплатити затриману зарплату... Ми з паном Онищенком домовилися. I я сподiваюся, що всi обiцянки й договори буде виконано", - сказав вiн.

Того самого дня О.Онищенко повiдомив, що керiвництво ФК "Арсенал" (Київ) не передало необхiдних документiв для оформлення договору про передання корпоративних прав на клуб. За його словами, на той момент клуб не надав низки важливих документiв, зокрема документiв, що пiдтверджують легiтимнiсть передання 100% прав клубу останньому засновнику, а через вiдсутнiсть цих документiв пiдписання та нотарiальне оформлення договору про передання корпоративних прав юридично не можливе.

При цьому О.Онищенко наголосив, що, незважаючи на ситуацiю у зв'язку з початком грального сезону, новий власник покрив витрати й забезпечив перебування команди на навчально-тренувальних зборах у Туреччинi, чим iще раз пiдтвердив свiй намiр придбати клуб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА