13:11 13.03.2013

Депутат Онищенко поки що юридично не причетний до ФК "Арсенал"

3 хв читати

Народний депутат України Олександр Онищенко (фракція Партії регіонів) поки що не має юридичного стосунку до футбольного клубу "Арсенал" (Київ).

"На сьогодні процедурними питаннями з переоформлення корпоративних прав займаються фахівці, все ще триває переговорний процес і узгоджуються юридичні питання", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі О.Онищенка в середу.

"З метою виведення ФК "Арсенал" із кризового становища, О.Онищенка з фахівцями запропонували кроки щодо якісного та оперативного управління клубом, його спортивного функціонування, керівництва кадровим потенціалом", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, 15 лютого стало відомо, що ФК "Арсенал" переходить до рук народного депутата О.Онищенка з боргами із заробітної плати станом на 1 січня 2013 року в розмірі $5,5 млн, плюс ще 330 млн грн. При цьому прес-служба депутата зазначила, що залишилося узгодити деякі документальні питання.

18 лютого президент "Арсеналу" В.Рабинович заявив, що угода про продаж клубу О.Онищенка ще не завершилася. "Ми домовилися з Олександром Онищенком, що він забирає в мене "Арсенал" (Київ). При цьому я хочу наголосити ще й ще раз, жодної копійки за це не платить мені особисто - розрахуватися треба лише за поточні борги клубу, це гроші в сумі приблизно $5 млн. Повторюю: це вся сума - близько $5 млн. Але поки що не надходило жодних платежів. Скажімо, сьогодні потрібно було заплатити УЄФА за трансфер, виплатити затриману зарплату... Ми з паном Онищенком, як то кажуть, вдарили по руках, домовилися. І я сподіваюся, що всі обіцянки та договори буде виконано", - сказав він.

Водночас О.Онищенко повідомив, що керівництво ФК "Арсенал" (Київ) не передало необхідних документів для оформлення договору про передачу корпоративних прав на клуб. За його словами, на той момент клуб не надав низки важливих документів, серед яких документи, що підтверджують легітимність передачі 100% прав клубу останньому засновнику, а через відсутність цих документів підписання та нотаріальне оформлення договору про передачу корпоративних прав юридично неможливо.

При цьому О.Онищенко наголосив, що незважаючи на ситуацію, яка склалася у зв'язку з початком ігрового сезону, він покрив витрати і забезпечив перебування команди на навчально-тренувальних зборах у Туреччині, чим ще раз підтвердив свій намір придбати клуб.

6 березня на прес-конференції В.Рабинович зазначив, що процес із передання "Арсеналу" О.Онищенка ще не завершився. "Ми з паном Онищенком співпрацюємо, він нічого у мене ще не купував. Я президент клубу, і документи мої, і директор мій, і все моє. Але у нас є тверда домовленість, що він хоче забрати клуб. Ми даємо йому можливість сьогодні працювати, навіть почати формувати новий колектив", - сказав він.

В.Рабинович наголосив, що ніяких грошей за "Арсенал" від О.Онищенка він не вимагає. "Я передаю клуб Онищенку з боргами станом на 1 січня 2013 року близько $5 млн і контрактами гравців більше ніж на $8 млн, і місце в Прем'єр-лізі. Жодних інших боргів у клубі я йому не передаю. Борг, який лежить на клубі, доволі великий гривневий займовий борг банку я забираю на себе. Він отримує ще борг із зарплати, який зріс на зарплату січня-лютого, доки вони чекають", - пояснив він.

"Однак я вважаю, що потенційно він вже президент клубу. У мене з ним немає жодних протиріч. Навпаки, це я його затягую в цю "страшну" футбольну справу, тому що він ще не розуміє, як це затягує і як це важко потім кинути", - наголосив В.Рабинович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА