14:39 28.03.2013

РФС може щорічно отримувати 50 млн євро від об'єднаного чемпіонату Росії та України - Газзаєв

2 хв читати

Російський футбольний союз (РФС) і Федерація футболу України (ФФУ) зможуть щорічно отримувати по 50 млн євро від об'єднаного чемпіонату двох країн, заявив директор оргкомітету об'єднаного чемпіонату Росії і України Валерій Газзаєв.

Так він прокоментував звернення РФС до "Газпрому" з пропозицією про спонсорську допомогу.

"Не хотів би коментувати фінансовий стан РФС, хоча розумію, які проблеми він має останнім часом, - сказав В. Газзаєв "Інтерфаксу" в четвер. Незважаючи на те, що футбол є найпривабливішим і найпопулярнішим видом спорту, з проблемами фінансування стикаються всі: і клуби, і ліги, і навіть національні федерації. Якщо РФС публічно просить про допомогу, що вже тоді говорити про клуби, які часто перебувають у скрутному становищі".

Водночас В. Газзаєв нагадав, що проект об'єднаного чемпіонату передбачає надання серйозної спонсорської допомоги не лише клубам, які увійдуть до нової ліги, але і національним федераціям Росії та України.

"У наших пропозиціях ми особливу увагу приділили підтримці національних федерацій. Об'єднаний чемпіонат виплачуватиме щорічно 5% від власного бюджету РФС і ФФУ. Це величезна цифра в 50 мільйонів євро. Такого бюджету не було за всю історію РФС. І ці кошти підуть на статутні цілі організації, фінансування збірних команд, аматорського та дитячо-юнацького футболу, соціальних акцій, утримання штаб-квартири і штату співробітників", - сказав директор оргкомітету об'єднаного чемпіонату.

"Це найчесніший варіант за всі часи в нашому спорті номер один", - зазначив В. Газзаєв.

Відповідаючи на запитання про поточну діяльність оргкомітету, В. Газзаєв повідомив, що наразі триває узгодження статутних документів, опрацювання різних концепцій проведення змагань, медіа-політики, відносин з уболівальниками, переговорний і юридичний процеси з усіма зацікавленими сторонами.

У найближчі дні, за його даними, почнуть роботу акаунти оргкомітету в соціальних мережах з метою інформування громадськості про всі кроки майбутнього чемпіонату.

Напередодні РФС звернувся до ВАТ "Газпром" із повторною пропозицією продовжити співпрацю. "У листопаді 2012 року Російський футбольний союз звернувся до ВАТ "Газпром" з пропозицією продовжити співпрацю, а також розглянути спонсорський пакет на 2013 рік. На сьогоднішній день відповідь на нашу пропозицію не отримано. У зв'язку з цим Російський футбольний союз повторно звернувся до керівництва ВАТ "Газпром" з пропозицією продовжити співпрацю", - зазначалося в повідомленні на офіційному сайті РФС.

"РФС завжди дорожив багаторічним партнерством з ВАТ "Газпром". Підтримка найбільшої компанії нашої країни та її участь в житті національних збірних команд Росії футболу допоможе подальшому розвитку і популяризації всенародно улюбленої гри, а також успішному виступу російських футболістів на міжнародній арені", - зазначалося в повідомленні.

Після того, як 3 вересня 2012 року Микола Толстих був обраний президентом РФС, "Газпром" вийшов зі складу спонсорів організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА