16:12 28.05.2013

Бубка став шостим кандидатом на посаду голови МОК

2 хв читати
Бубка став шостим кандидатом на посаду голови МОК

Олімпійський чемпіон у стрибках із жердиною українець Сергій Бубка боротиметься за посаду президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

"Це особливий для мене день. Учора я зв'язався з президентом МОК Жаком Рогге, щоб оголосити йому, що я маю намір балотуватися на посаду президента МОК. Сьогодні я оголошую про це публічно", - сказав С.Бубка у вівторок на прес-конференції.

"Я почав свою міжнародну спортивну кар'єру саме тут, у Петербурзі, коли кваліфікувався на чемпіонат світу 1983 року в Гельсінкі, і тому саме тут хотів би оголосити про свою кандидатуру на посаду президента МОК", - наводить слова С.Бубки прес-служба Національного олімпійського комітету.

Він також висловив свої емоції: "Я щасливий, що все своє життя присвятив спорту. З дитинства мріяв стати олімпійцем, і моя мрія здійснилась. Протягом всього життя мені пощастило відчути спорт у різних ролях – як атлету, керівнику власного спортивного клубу, що надавав можливості для розвитку юним атлетам, в ролі бізнесмена, члена Міжнародного олімпійського комітету, президента Національного олімпійського комітету, віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, посла ЮНЕСКО. Впевнений, що весь цей вагомий досвід надав мені сильну платформу для подальшого руху вперед".

"Спорт - важлива частина мого життя, він у моїй крові. Займатися розвитком спорту я почав ще тоді, коли був професійним спортсменом, а з 1996 року мені пощастило розпочати співпрацю з МОК. Досвід, пристрасть, динамізм - чудова платформа для того, щоб відкрити нову сторінку і прийняти новий виклик. Він складний, але я до нього готовий", - заявив С.Бубка.

Зупинився він і на тому, що стане головними напрямом його роботи, якщо його оберуть президентом МОК.

"Жак Рогге вже говорив, що допінг є головним викликом для спорту. І ми маємо продовжувати з ним боротися. Окремо варто згадати й проблему договірних матчів і подій", - сказав С.Бубка.

Він відчуває велику відповідальність у тому, щоб зберегти ту спадщину, яку залишає нинішній президент МОК Ж.Рогге.

"Ми маємо працювати над тим, щоб примножувати ту спадщину, що залишає нам Жак Рогге, і те, що передав Хосе Антоніо Самаранч. Я розумію всю відповідальність свого кроку. І якщо МОК довірить мені бути президентом, я готовий працювати 24 години на добу заради успіху олімпійського руху", - заявив С.Бубка.

Суперниками С.Бубки на виборах будуть Томас Бах (Німеччина), Нг Сер Міанг (Сінгапур), Чін Куо Ву (Тайвань), Річард Карріон (Пуерто-Ріко) та Деніс Освальд (Швейцарія). Вибори президента МОК відбудуться у вересні 2013 року в Буенос-Айресі (Аргентина).

Нині президентом МОК є Жак Рогге.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА