10:28 17.06.2013

Для підготовки України до проведення Євробаскету-2015 потрібні фінанси і політична воля - представник ФІБА

2 хв читати

Голова департаменту ФІБА-Європа з проведення змагань та суддівства Річард Стокс (Richard Stokes) зазначає, що для належної підготовки до проведення чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року в Україні дуже важливі фінансові ресурси та політична воля керівництва країни.

"У реалізації таких масштабних проектів дуже важливі дві складові: фінансування та наявність політичної волі, яка є у керівництва української держави. Під час нашого останнього візиту ми провели кілька зустрічей з українським урядом і президентом. Я пам'ятаю, як під час футбольного Євро-2012 європейські футбольні функціонери чинили певний тиск на організаторів, і в результаті все було зроблено вчасно", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у Ванні (Франція), де проходить жіночий Євробаскет-2013.

Р.Стокс зазначив, що проведення такого турніру є величезним викликом і великим завданням, але за наявності політичної волі ці завдання вирішуються легше.

Інспектор ФІБА-Європа наголосив, що однією з найважливіших складових української заявки було будівництво нових арен, які залишаться після чемпіонату та сприятимуть розвитку баскетболу в країні.

За його словами, від самого старту проекту ФІБА-Європа активно співпрацює з місцевим організаційним комітетом "Євробаскет-2015" з питань відповідності проектів арен встановленим вимогам.

"Я думаю, що власники цих арен дуже відповідально поставилися до їх проектування, зважаючи на те, що буде після турніру. Немає сенсу будувати 15-тисячні арени, які після чемпіонату не будуть заповнюватися. Дуже важливо, щоб арени були корисні і після проведення турніру", - сказав Р.Стокс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА