12:02 21.06.2013

Ультрас київського "Динамо" бойкотуватимуть матчі товариського турніру

2 хв читати

Ультрас київського "Динамо" закликають уболівальників відмовитися від відвідування матчів об'єднаного турніру, в якому, крім "Динамо", братимуть участь донецький "Шахтар", московський "Спартак" і пітерський "Зеніт".

"Ми прийняли рішення бойкотувати матчі цього турніру. Жодної організованої групи підтримки на матчах цього проекту від ультрас "Динамо" (Київ) не буде. Ми закликаємо всіх справжніх уболівальників своїх клубів і всіх прихильників незалежних національних чемпіонатів України та Росії долучитися до нашого бойкоту й утриматися від відвідувань цих ігор. Ми проти політично-комерційних акцій, замаскованих під футбольні матчі. Нехай і надалі існують і міцніють потужні незалежні національні чемпіонати України та Росії, а наші клуби зустрінуться у фіналі Ліги чемпіонів!", - ідеться заяві, розміщеній на сайті ультрас "Динамо" (Київ).

На їхню думку, цю серію ігор її організатори проводять заради оцінки, зокрема, глядацького інтересу й телевізійних рейтингів до можливого спільного чемпіонату України та Російської Федерації.

"За часи проведення окремих чемпіонатів Росії та України футбол у наших країнах набув великого розвитку та поширення. Чемпіонами Росії ставали шість різних клубів, України - три різні клуби. Але найголовніше - клуби з міст і містечок, які за радянських часів навіть не мріяли про виступи в Європі, отримали можливість грати з найкращими клубами Європи", - наголошується в заяві.

На думку авторів заяви, спроба проведення "об'єднаного турніру", як і спроба створення спільного чемпіонату, є "суто політичним кроком, зрадою національних інтересів громадян обох країн". "Багатомільйонні призи, які обіцяють учасникам майбутнього "спільного" чемпіонату його організатори, буде отримано за рахунок звичайних платників податків, за рахунок кожного громадянина Росії та України, навіть тих, хто взагалі не цікавиться футболом. Витрачати такі кошти на реанімацію давно померлого чемпіонату СРСР у новому вигляді в той час, коли в обох країнах існує багато невирішених соціальних питань, - це лицемірство й образа для всіх адекватних і розумних українців та росіян", - наголошується в заяві.

Об'єднаний турнір команд України та Росії відбуватиметься з 27 червня по 7 липня в Києві, Донецьку та Москві. Кожна команда зіграє по два матчі з клубами з іншої країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА