11:22 16.07.2013

Коломойський побудує арену до Євробаскету-2015 на території заводу "Київгума"

2 хв читати

Компанія United Basketball Investments (UBI), співвласником якої виступає український бізнесмен Ігор Коломойський, планує побудувати арену до Євробаскету-2015 на території заводу "Київгума" у столиці, на Голосіївському проспекті, 6, повідомляється в газеті "КоммерсантЪ Украина".

За даними газети, відповідний рекламний банер встановлено на території заводу, і в прес-службі UBI також підтверджують цю інформацію.

Інвестиції в будівництво арени становитимуть близько $100 млн, з яких $75 млн - кредит держбанку.

Місткість арени для проведення баскетбольних матчів становитиме 15 тис. осіб, для інших видів спорту (хокей, кінний спорт) - близько 13 тис. осіб. Крім того, арена трансформується зі спортивної в концертну, яка зможе прийняти 12,5 тис. осіб.

Відповідно до публікації, земельна ділянка належить баскетбольному клубу "Будівельник", яким володіє група "Приват" Коломойського. Генпідрядник будівництва - компанія "Альтіс-Холдинг", концепцію арени розробляє німецький архітектурний холдинг OW Plan Group, що реалізував проект мультифункціональної арени в Дюссельдорфі.

У газеті також повідомляється, що девелопером будівництва цій арени має бути компанія DeVision бізнесмена Дмитра Буряка, однак, за словами директора UBI Олега Бичкова, DeVision більше не є партнером UBI.

За словами О.Бичкова, навесні належну девелоперу 40-відсоткову частку в UBI викупила компанія "Летронном" І. Коломойського. Решта належить п'яти баскетбольним клубам - Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська та Івано-Франківська. Тоді ж було змінено локацію об'єкта - спочатку планувалося, що арена буде побудована на Столичному шосе в складі комплексу "Домосфера".

Таким чином, на участь у Євробаскет-2015 в Києві претендуватимуть дві арени - компаній UBI і DeVision. Рішення про те, на якій арені відбуватимуться матчі, ухвалює FIBA Europe.

Раніше І.Коломойський повідомив, що будівництво багатофункціональних спортивно-розважальних арен у Дніпропетровську, Львові та Одесі для проведення турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу здійснюватиметься за одним проектом, вартість якого становила EUR1,3 млн.

Місцевий організаційний комітет Євробаскет-2015 у середині червня 2013 року повідомив про підписання протоколів про наміри з усіма інвесторами спортивних арен, на яких заплановано проводити матчі чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків 2015 року.

України 18 грудня 2011 року здобула право на проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів та Івано-Франківськ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА