20:21 24.07.2013

ФК "Металiст" готується до участi в Лiзi чемпiонiв у звичайному режимi й не зважає на провокацiйнi повiдомлення ЗМI - Пивоваров

3 хв читати

Перший віце-президент ФК "Металіст" (Харків) Костянтин Пивоваров заявляє, що команда в нормальному робочому режимі готується до першого у своїй історії виступу в Лізі чемпіонів УЄФА й не реагує на повідомлення в ЗМІ про свою можливу дискваліфікацію, які в клубі вважають провокаційними й безпідставними.

"Ми перебуваємо в постійному й тісному контакті з УЄФА, і з боку цієї організації не було жодних заяв, жодних натяків про можливі проблеми. Щодня ми спілкуємося з працівниками УЄФА різного рангу, нещодавно наші представники були на жеребкуванні Ліги чемпіонів у Ньоні - і ніхто й словом не прохопився про якийсь негатив. Навпаки, всі дуже позитивно й навіть захоплено відгукуються про нашу команду, прогрес, якого вона досягла, про наш чудовий стадіон і рівень інфраструктури загалом", - цитує К.Пивоварова прес-служба ФК "Металіст".

Він запевнив, що наразі "триває кропітка робота напередодні дебюту "Металіста" в головному футбольному змаганні Європи", команда готується до Ліги чемпіонів і не реагує на провокації.

"Я ще раз хочу зазначити, що поширена в ЗМІ інформація про можливе виключення "Металіста" з єврокубків - завідомо неправдива й провокативна. І ми боротимемося з усіма, хто цю брехню поширює", - наголосив перший віце-президент клубу.

У середу французьке видання Le 10 Sport опублікувало замітку про те, що УЄФА просить Спортивний арбітражний суд Лозанни швидше ухвалити рішення щодо нібито договірного матчу "Металіст" - "Карпати", оскільки харківському клубу незабаром стартувати в Лізі чемпіонів.

Як повідомляє видання, в УЄФА обурені тим, що суд так довго тягне з оголошенням рішення, і просять завершити процес швидше. Це пов'язано з тим, що УЄФА буде зобов'язаний виключити "Металіст" з єврокубків, якщо суд відхилить апеляцію клубу і визнає, що матч був договірним.

"Не можу сказати, що новина, яка розлетілася в українських ЗМІ, мене сильно здивувала - останнім часом ми звикли до такого тиску. Але цього разу масштаби брехні перейшли всі межі. Досі нікому в нашій країні не відоме французьке видання опублікувало статтю з власними домислами, відвертими вигадками й міркуваннями, а безліч українських сайтів підхопили цю маячню і гіперболізували", - зазначає у своєму коментарі К.Пивоваров.

Перший віце-президент "Металіста" заявив, що клуб залишає за собою право подати до суду на французьке видання за наклеп, і переконливо просить українських журналістів не піддаватися на такі провокації.

Як повідомлялося, ФК "Металіст" у листопаді 2010 року подав до Лозаннського суду скаргу на рішення Апеляційного комітету Федерації футболу України, згідно з яким харківський клуб був позбавлений бронзових медалей чемпіонату України сезону 2007-2008 років і мав розпочати чемпіонат 2011-2012 років із цифрою "-9" у графі набраних очок. Скаргу на рішення АК ФФУ подав і ФК "Карпати", який теж мав бути позбавлений 9 очок на старті попереднього чемпіонату країни.

АК ФФУ своїм рішенням 19 жовтня 2010 року залишив у силі вердикт Контрольно-дисциплінарного комітету федерації, датований серпнем 2010 року, який визнав договірним матч чемпіонату України з футболу "Металіст" (Харків) - "Карпати" (Львів), що відбувся 19 квітня 2008 року й завершився перемогою харків'ян із рахунком 4:0.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА