17:18 14.08.2013

Призупинення Лозаннський судом рішення УЄФА надасть можливість "Металісту" далі виступати в Лізі чемпіонів - юрист

2 хв читати

Харківський "Металіст" продовжить боротьбу в Лізі чемпіонів УЄФА і зіграє в раунді плей-офф проти німецького "Шальке" у разі призупинення Спортивним арбітражним судом Лозанни (CAS) рішення Апеляційної інстанції УЄФА про відсторонення українського клубу від участі в єврокубках у сезоні 2013-2014 рр..

"Якщо Лозаннський суд призупинить рішення УЄФА, то "Металіст" гратиме з "Шальке". Тут інших варіантів не може бути", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу представник клубу в Лозаннському суді, керівник практики спортивного права юридичного бюро "Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери" Маркіян Ключковський.

Він зазначив, що Лозаннський суд може прийняти апеляцію "Металіста" до розгляду та призупинити рішення УЄФА у будь-який момент. "Можливо, сьогодні, можливо, завтра чи післязавтра. Ми розраховуємо на те, що це рішення буде ухвалено якомога швидше. На сьогоднішній день у CAS є справи двох турецьких клубів "Фенербахче" і "Бешикташа", рішення УЄФА за ними припинено, ці клуби цілком успішно виступають у кваліфікації єврокубків та продовжують брати в них участь", - додав М.Ключковський.

Юрист також здивований тим, що УЄФА настільки швидко вирішив розглядати питання про можливу дискваліфікацію "Металіста" з єврокубків, ще до того, як Верховний суд Швейцарії розгляне апеляцію на рішення CAS щодо матчу "Металіст" - "Карпати" від 2 серпня. "Апеляція до Верховного суду Швейцарії і клопотання про призупинення рішення CAS ми подали 12 серпня. Ми просили, і зараз будемо ще більше акцентувати на тому, щоб їх розглянули якомога швидше", - наголосив він.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення за дисциплінарною справою стосовно футбольного клубу "Металіст" (Харків) і відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний матч "Металіст" - "Карпати". Водночас з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже, турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.

6 серпня УЄФА порушив дисциплінарну справу щодо "Металіста" на підставі ст. 2.04, 2.05 і 2.10 регламенту Ліги чемпіонів УЄФА, що стосуються критеріїв допуску до турнірів УЄФА.

7 серпня "Металіст" вийшов у раунд плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2013-2014 рр.., де його суперником став німецький клуб "Шальке". 21 серпня команди мають зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня у Харкові.

12 серпня ФК "Металіст" подав апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) щодо цього матчу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА