12:51 19.08.2013

Віце-президент "Металіста": Суд у Лозанні вирішить до полудня 20 серпня, чи призупиняти заборону на участь у ЛЧ

3 хв читати

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) прийняв до розгляду апеляцію харківського "Металіста" на рішення УЄФА виключити клуб з розіграшу Ліги чемпіонів, повідомив віце-президент клубу Костянтин Пивоваров.

"У Лозанні підтвердили, що нашу апеляцію прийняли до розгляду. Ми запропонували прискорену процедуру розгляду апеляції з графіком подання документів та слухань. За цим графіком остаточне рішення (про скасування чи не скасування рішення АК УЄФА) має бути ухвалено 27 серпня, тобто за кілька днів до жеребкування групового етапу", - написав К.Пивоваров на гостьовій сторінці вболівальників харківського "Металіста" metalistfans.net

За словами віце-президента клубу, "суд направив цей графік на узгодження іншим зацікавленим сторонам, сьогодні очікують коментарів від них".

"З урахуванням нашого прохання застосувати строковий забезпечувальний захід в вигляді призупинення рішення АК УЄФА, суд написав, що рішення щодо призупинення буде ухвалено до 12.00 за центрально-європейським часом завтра, 20 серпня, як крайній термін. Можливо раніше. Призупинення дозволить нам грати з Шальке", - зазначив К.Пивоваров.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород чемпіонату України сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний характер матчу "Металіст" - "Карпати" 2008 року. Водночас з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже, турнірна таблиця того чемпіонату України залишається без змін. Спортивний директор "Металіста" Євген Красніков згідно з рішенням Лозаннського суду позбавлений права займатися футбольною діяльністю протягом 5 років.

7 серпня "Металіст" пробився до раунду плей-офф кваліфікації дебютної для себе Ліги чемпіонів, пройшовши ПАОК за сумою двох матчів. У Салоніках харків'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харкові команди розійшлися нічиєю 1:1. Суперником "Металіста" в раунді плей-офф став німецький "Шальке". 21 серпня команди мали зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня у Харкові.

12 серпня ФК "Металіст" подав апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі про договірний матч.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення у дисциплінарній справі стосовно футбольного клубу "Металіст" (Харків) і відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років. Цього ж дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, до складу якої входять п'ять членів виконкому УЄФА, вирішила замінити "Металіст" на ПАОК на частину сезону 2013/14 років в європейських клубних змаганнях.

16 серпня Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS), який визнав договірним матч чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" сезону 2007/2008 рр..

У цей же день Спортивний арбітраж відмовив у задоволенні скарги ФК "Металіст" (Харків) на рішення апеляційного комітету УЄФА про дискваліфікацію клубу з єврокубків сезону 2013-2014 рр.. УЄФА підтримав це рішення Лозаннського суду.

Після цього офіційний сайт "Металіста" опублікував інформацію про те, що Верховний суд Швейцарії повністю перегляне рішення Лозаннського суду про матч "Металіст" - "Карпати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА