17:15 03.10.2013

ФФУ має 7 днів для подачі апеляції на рішення ФІФА в повному обсязі - Суркіс

2 хв читати

Почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зазначає, що у федерації є сім днів для подачі повного тексту апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА щодо санкцій до ФФУ за матч Україна - Сан-Марино у Львові.

"Апеляцію подано частково, з окремими аргументами. Термін для подачі повної апеляції закінчується 10 жовтня", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

Г.Суркіс наголосив, що на цьому етапі українська сторона добилася дуже важливої перемоги в умовах тимчасового цейтноту. Він розповів, що останніми днями спільно з президентом ФФУ Анатолієм Коньковим багато зусиль було докладено для вирішення виниклої проблеми.

За його словами, футбольні функціонери звернулися до президента України Віктора Януковича, після чого правоохоронні органи активізували процес виявлення тих осіб, через поведінку яких до української федерації було застосовано санкції.

Крім того, Г.Суркіс закликав українських уболівальників усвідомити, що повторення таких випадків на українських стадіонах може призвести до ще тяжчих наслідків.

У свою чергу А.Коньков закликав українську громадськість та ЗМІ не політизувати ситуації, що склалася навколо матчів збірної України.

Він також заявив, що під час матчу між збірною України та Польщі 11 жовтня в Харкові буде вжито серйозних превентивних заходів, зокрема за допомогою правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі відбудеться без глядачів. Крім того, згідно з цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена-Львів" відсьогодні і до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

ФФУ 3 жовтня подала апеляцію на це рішення і попросила розглянути її за прискореною процедурою.

Санкції ФІФА за матч Україна - Сан-Марино у Львові призупинено на час розгляду апеляції української сторони. Поки що призупинення рішення дисциплінарного комітету ФІФА стосуватиметься лише матчу між збірними України та Польщі 11 жовтня в Харкові, він відбудеться з глядачами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА