14:45 07.10.2013

Янукович очікує від генпрокурора правової оцінки дій українських уболівальників під час матчу Україна - Сан-Марино у Львові

3 хв читати

Президент України Віктор Янукович пропонує генеральному прокурору України Віктору Пшонці дати правову оцінку діям деяких уболівальників під час футбольного матчу між збірними України та Сан-Марино 6 вересня на стадіоні "Арена Львів", на які звернув увагу дисциплінарний комітет ФІФА.

"В.Пшонці: пропоную надати правову оцінку діям окремих уболівальників під час футбольного матчу кваліфікаційного турніру до чемпіонату світу 2014 року з футболу між національними збірними командами України та Сан-Марино, що відбувся 6 вересня 2013 року на стадіоні "Арена Львів" (м. Львів), на які звернув увагу дисциплінарний комітет ФІФА. Термін - 19 жовтня 2013 року", - йдеться в дорученні глави держави від 7 жовтня, що стосується забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення масових спортивних заходів.

Президент також доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 16 грудня забезпечити розроблення та внесення пропозицій щодо приведення законодавства України з питань забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час підготовки і проведення масових спортивних заходів у відповідність із загальновизнаними міжнародними стандартами.

Міністру молоді та спорту України Равілю Сафіулліну доручено забезпечити проведення за участю громадських об'єднань системної інформаційно-роз'яснювальної роботи з уболівальниками, волонтерами з питань дотримання глядачами правил поведінки на території спортивних споруд, інших вимог щодо забезпечення громадського порядку та безпеки і доповісти про заходи до 1 листопада.

Р.Сафіулліну та міністру освіти і науки Дмитру Табачнику треба вжити заходів щодо посилення виховної роботи серед молоді стосовно формування громадянської культури, підвищення рівня толерантності та запобігання проявам насильства у спорті, доповісти до 1 листопада.

Кримський прем'єр Анатолій Могильов, голови обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій мають, згідно з дорученням, на постійній основі забезпечувати контроль за додержанням громадського порядку під час підготовки та проведення масових спортивних заходів, здійснення у взаємодії з органами місцевого самоврядування, організаторами масових спортивних заходів роботи щодо гарантування безпеки глядачів, учасників спортивних змагань, представників спортивних клубів, арбітрів, делегатів міжнародних організацій.

Голові Держкомтелерадіо України Олександру Курдиновичу на постійній основі доручено забезпечувати висвітлення у ЗМІ заходів щодо дотримання громадського порядку та безпеки під час проведення в Україні масових спортивних заходів, запобігання проявам насильства та неналежній поведінці глядачів.

Як повідомлялося, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна-Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви місцевих вболівальників, що "вивішували неонацистські прапори, імітували крики та жести мавп, а також демонстрували нацистське привітання".

3 жовтня стало відомо, що матч у Харкові відбудеться з глядачами, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна-Сан-Марино було призупинено (тільки на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

Програми обмінів і допомога від Польщі у спортивній сфері є показником солідарності країн

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА