16:20 07.10.2013

Маркевич називає рішення дограти матч "Металіст" - "Дніпро" неспортивним та таким, що суперечить здоровому глузду

2 хв читати
Маркевич називає рішення дограти матч "Металіст" - "Дніпро" неспортивним та таким, що суперечить здоровому глузду

Головний тренер харківського " Металіста " Мирон Маркевич обурений ситуацією навколо матчу 12-го туру чемпіонату України з футболу між його командою і дніпропетровським "Дніпром" і вважає неспортивним рішення про те, що матч, перерваний через відключення освітлення, усе таки дограватимуть.

"Усі ми вчора стали свідками кричущого порушення. 45 хвилин нас тримали в невіданні, а потім скасували матч. Подумати не міг, що на сучасних стадіонах таке можливо - не варто забувати, що окрім чисто спортивної складової на ризик наражалися і прості глядачі - непроглядна темрява на трибунах. Страшно уявити, чим все могло закінчитися", - цитує М. Маркевича прес-служба ФК "Металіст" у понеділок.

За його словами, технічними проблемами на стадіоні вечір для його підопічних не закінчився: "Нас ще й в аеропорту Дніпропетровська вирішили помучити - довгий час не випускали, вигадуючи якісь смішні причини".

Тренер також дивується з приводу сьогоднішнього рішення дирекції української футбольної прем'єр-ліги: "Коли сьогодні вранці мені сказали, що прийнято рішення про догравання, я не повірив у це. Це виключно неспортивне, таке, що суперечить здоровому глузду, рішення. Будь-яка футбольна людина розуміє, що тут немає ніякої логіки".

М.Маркевич наголосив, що існує план на гру, тактичні схеми на кожен тайм, фізичний стан футболістів, що визначає хід гри. "Якщо вчора на полі була одна картина, нас усіх очікував другий тайм, в якому, повірте, я чекав ударної ігри від своїх хлопців, то тепер що, - ми знову виходимо і граємо з чистого аркуша, лише один тайм, з форою в мінус один м'яч? Та й коли грати цей матч, де? Єврокубки, матчі збірних - скільки всього може помінятися за цей час!", - обурений наставник "Металіста".

Він також висловив думку, що ажіотаж навколо його команди "виходить за всі рамки".

Як повідомлялося, матч "Дніпро" - "Металіст" 6 жовтня було перервано через відсутність освітлення на стадіоні "Дніпро Арена". На початку другого тайму на стадіоні в Дніпропетровську почалися проблеми з освітленням, згасла частина прожекторів. Пізніше освітлення на арені зникло зовсім, у зв'язку з чим зустріч було зупинено.

"Металіст" зажадав зарахувати "Дніпру " технічну поразку за порушення норм безпеки і регламенту проведення чемпіонату.

Після першого тайму "Дніпро" вигравав у "Металіста" з рахунком 2:1. Наразі "Металіст " лідирує в турнірній таблиці чемпіонату України з 29 очками, "Дніпро" відстає від нього на три очки. 26 очок і в донецького "Шахтаря", який зіграв на одну гру більше.

У понеділок дирекція футбольної прем'єр-ліги на своєму засіданні ухвалила рішення що цей матч буде дограно, починаючи з другого тайму. Дату і час проведення гри буде визначено додатково.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА