18:18 10.10.2013

На матчі Україна-Польща українці доведуть, що є європейською нацією, вірить президент ФФУ

2 хв читати

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков звернувся до футбольних уболівальників із закликом підтримати гравців збірної України з футболу під час матчу проти збірної Польщі, який відбудеться в Харкові 11 жовтня.

"Уся країна очікує ключового матчу збірної проти Польщі. Гравці, як ніколи, потребують вашої підтримки. Нещодавно, завдяки зусиллям і єдності, нам вдалося посприяти призупиненню дії рішення ФІФА. Ми можемо вболівати за рідну команду на красені-стадіоні "Металіст". Це - перемога всієї країни. Країни, за честь якої грає збірна", - йдеться у зверненні А.Конькова, оприлюдненому на сайті ФФУ в четвер.

Президент ФФУ зазначив, що треба подякувати ФІФА "за розуміння та надання Україні рівних можливостей з іншими суперниками".

"Упевнений, що ми зробили потрібні висновки, і в момент, коли перебуваємо під пильним оком усього світу, згуртуємося, аби довести, що українці - це європейська нація, яка вміє сприймати найкращий досвід інших країн і з особливим натхненням вболівати за свою збірну .Давайте вкотре об'єднаємося у підтримці національної команди і станемо найпалкішим 12 гравцем у відповідальний момент", - закликав А.Коньков.

Як повідомлялося, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена Львів" матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна-Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви місцевих вболівальників, що "вивішували неонацистські прапори, імітували крики та жести мавп, а також демонстрували нацистське привітання".

ФФУ подала апеляцію на це рішення та попросила розглянути її за прискореною процедурою.

3 жовтня віце-президент УЄФА Григорій Суркіс повідомив, що дію санкцій до України призупинено на час розгляду апеляції. Пізніше цю інформацію підтвердила ФІФА на своєму офіційному сайті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА