18:45 31.10.2013

Трудовий колектив ФК "Арсенал" хоче продовжувати виступи в чемпіонаті України та вимагає відставки гендиректора

3 хв читати

Трудовий колектив футбольного клубу "Арсенал" (Київ) хоче продовжувати виступи в чемпіонаті України та вимагає відставки генерального директора Віктора Головка, який днями заявив про початок процедури банкрутства клубу і надіслав листа в Прем'єр-лігу з повідомленням про нез'явлення "Арсеналу" на матч проти запорізького "Металурга" 3 листопада.

"Ми хочемо оскаржити наказ директора ФК "Арсенал" про ліквідацію клубу як такий, який прийнято з перевищенням повноважень, в порушення закону України "Про господарські товариства" та Господарського кодексу України. Окрім цього, ми висловлюємо недовіру директору ФК "Арсенал" В.І.Головку, вимагаємо від нього відкликати листа до Прем'єр-ліги та скласти свої повноваження", - йдеться у відкритому листі трудового колективу, адресованому президенту Федерації футболу України Анатолію Конькову, віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу, президенту Прем'єр-ліги Віталію Данилову, який оприлюднено в середу на сайті football.ua.

"Ми готові створити колективний орган самоуправління клубом на період пошуку фінансування та виходу зі скрутного становища. А також ми самі розпочинаємо пошук спонсорів та меценатів і заявляємо про згоду реструктуризації наявних боргів із заробітної плати", - заявляють у трудовому колективі "Арсеналу" та обіцяють зробити все можливе, щоб матч проти запорізького "Металурга" відбувся.

У повідомленні зазначено, що "при всій повазі до В.Головка, який за відсутності реального власника є одноосібним розпорядником клубу", підписанти занепокоєні тим, що більшість його дій спрямована на зникнення клубу "Арсенал".

"Для більшості з нас не буде проблематичним знайти нове місце роботи. Чотиримісячна заборгованість із зарплати також не основна причина наших активних дій щодо врятування ФК "Арсенал". Найбільше нас непокоїть те, що в Україні може зникнути клуб із давньою історією, частиною якого ми всі стали. Нас турбує те, що київський "Арсенал" повторює шлях "Оболоні", яка "відродилася" лише змінивши назву. ФК "Кривбас", який також поспішив заявити про своє відродження, очистившись від боргів. Очевидно, що це прогресуючий процес, який відбувається за сприяння керівних органів українського футболу. Нам не зрозуміло, чому Федерація футболу України та Прем'єр-ліга не вживають жорстких і дієвих заходів для запобігання таким випадкам", - наголошується у зверненні.

Як повідомлялося, 23 жовтня генеральний директор ФК "Арсенал" Віктор Головко заявив, що у клубу більше немає джерел фінансування, і закликав потенційних охочих допомогти команді. 24 жовтня народний депутат Олександр Онищенко повідомив, що припинив надавати підтримку "Арсеналу".

25 жовтня "Арсенал" не прибув на матч 14-го туру чемпіонату України проти сімферопольської "Таврії", внаслідок чого гра не відбулася. 29 жовтня "Арсенал" не приїхав на матч 1/8 фіналу Кубка України проти тернопільської "Ниви".

29 жовтня гендиректор клубу В.Головко заявив, що "Арсенал" розпочинає процедуру банкрутства і знімається з участі в чемпіонаті та Кубку України сезону 2013-2014 років через відсутність фінансування.

30 жовтня ФК "Арсенал" письмово поінформував українську футбольну Прем'єр-лігу, що матчі 15-го туру чемпіонату України та чемпіонату U-21 проти команд запорізького "Металурга" не відбудуться "у зв'язку з відсутністю фінансування" столичного клубу. 31 жовтня В.Головко на офіційному сайті клубу заявив, що "офіційно ніяких матчів за участю "Арсеналу" проводитися не буде".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА