17:40 18.11.2013

У нинішнього "Шахтаря" величезний потенціал - Ахметов

3 хв читати
У нинішнього "Шахтаря" величезний потенціал - Ахметов

Президент ФК "Шахтар" (Донецьк) Рінат Ахметов вважає, що у його команди в нинішньому складі величезний потенціал, і їй потрібен час для того, щоб вийти на необхідний рівень.

"Ми придбали п'ятьох нових гравців, їм треба дати час на адаптацію. Я вам хочу сказати, що такої сильної команди, як нині, такого сильного підбору футболістів у "Шахтарі" ніколи не було. Я переконаний, що у нинішнього "Шахтаря" величезний потенціал. І наша проблема - це час. Нам потрібен час: футболістам - на адаптацію; час потрібен тренеру, щоб до кінця зрозуміти потенціал гравців; і всім нам потрібен час, оскільки ми чекаємо на результат ще вчорашнім днем, а можливо, він буде завтра", - сказав він в інтерв'ю телепрограмі "Великий футбол", показаному в неділю ввечері.

Р.Ахметов вірить у те, що "Шахтар" знову стане чемпіоном України. "Це здорово, що чотири клуби борються за перше місце, і ніхто не знає, хто прийде першим. Але я настільки вірю в те, що першими прийдемо ми, ви навіть собі уявити не можете! У кожного гравця "Шахтаря" є дух переможця. Це дуже важливо. І коли буде рівна ситуація, завжди зіграє роль "дух переможця". Мені здається, золото опиниться в наших руках. Принаймні, ми старатимемося. Але ми маємо це заслужити", - переконаний він.

На його думку, в нинішній Лізі чемпіонів "Шахтар" провалив лише один матч - виїзну гру з німецьким "Баєром". "Я не можу сказати, що "Шахтар" у цій Лізі чемпіонів зіграв погано. І якщо, як ми всі любимо порівнювати, торішній "Шахтар" опинився б у сьогоднішній групі, я не знаю, якого результату добився б. Було б сьогодні більше очок чи менше", - зазначив Р.Ахметов.

Президент "Шахтаря" наголосив, що він довіряє головному тренеру команди Мірче Луческу, а також вірить у потенціал бразильських легіонерів Тайсона та Бернарда. За його словами, у зимове міжсезоння донецький клуб придбає "одного-двох гравців максимум".

При цьому Р.Ахметов вважає, що в національному чемпіонаті більше немає "конфлікту інтересів", який був під час перебування Григорія Суркіса президентом Федерації футболу України. "Дійсно, конфлікт інтересів був. Але найголовніше, що притаманне братам Суркісам, - це уміння визнавати свої помилки. Я нещодавно розмовляв із Григорієм Михайловичем, він сказав: "Рінате, конфлікт інтересів існував. І якби я був на твоєму місці, я на тебе ще більше тиску чинив би. Але найголовніше - моя совість чиста перед тобою, тому що я цим не користувався". Але питання не в тому, що хтось користувався чи не користувався, ми маємо всі конфлікти інтересів прибрати. Тому я не хотів би зараз до цього повертатися. Головне, що це було вчора, а сьогодні цього немає, і мої очі дивляться в майбутнє", - сказав він.

Крім того, президент "Шахтаря" в іншому інтерв'ю - програмі "Профутбол" - знову висловив свою позицію стосовно можливості створення об'єднаного чемпіонату України та Росії. "Я не хочу приймати рішення, яке вигідне "Шахтарю". Можливо, "Шахтарю" це і вигідно - фінансова точка зору, інтерес уболівальника зовсім інший, конкуренція інша. Але якщо від цього український футбол стане бідніший, то я категорично проти. Бідніше зі спортивної точки зору. Якщо український футбол виграв, то я цьому рішенню готовий аплодувати, якщо програв - ні", - зазначив Р.Ахметов.

Донецький "Шахтар" після 16 турів лідирує в чемпіонаті України з футболу, випереджаючи на одне очко "Металіста", який провів на один матч менше. За набраними очками "Шахтар" також може випередити "Дніпро", який відстає на чотири пункти, але зіграв на дві зустрічі менше.

У Лізі чемпіонів після чотирьох матчів "Шахтар" іде у своїй групі на третьому місці з 5 набраними очками. У цьому квартеті лідирує англійський "МЮ" із 8 очками, німецький "Баєр" набрав 7 очок, іспанський "Реал Сосьєдад" набрав лише одне очко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА