13:35 12.12.2013

Одеська обладміністрація розглядає варіант альтернативного майданчика для проведення Євробаскету-2015

2 хв читати
Одеська обладміністрація розглядає варіант альтернативного майданчика для проведення Євробаскету-2015

Одеська облдержадміністрації розглядає варіант будівництва альтернативного майданчика для проведення матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, які відбудуться в Одесі.

Як пояснив під час зустрічі з членами Гільдії власних кореспондентів в Одесі голова обладміністрації Микола Скорик, це пов'язано з тим, що підрядник не витримує графіка будівництва.

"На сьогоднішній день головне питання - будівництво сучасної арени, і є певні проблеми з графіком реалізації цього проекту. Ми спілкуватимемося найближчим часом з інвесторами, які бралися за це, наскільки там не змінилися їхні плани стосовно цієї арени, відповідно "Євробаскету", тому що під цю арену повинна має бути підв'язана вся інфраструктура, яка до цієї арені підходить", - сказав М. Скорик.

За його словами, альтернативним майданчиком може стати наявний Палац спорту. Для цього його потрібно реконструювати. "Лише не в форматі великому, як малювався проект майже на 500 мільйоні . Можна його звузити раз на п'ять і за ці гроші отримати нормальну арену, яка буде не гірше, ніж у тих країнах, що зовсім недавно приймали "Євробаскет", і буде служити одеситам досить довго, як і служить Палац спорту", - пояснив він.

Орієнтовна вартість реконструкції становитиме близько 100 млн грн. "Але це цифра, яку будівельники називають навскидку", - наголосив М. Скорик, додавши, що для конкретної цифри потрібен проект.

Як повідомлялося, 22 жовтня компанія United Basketball Investments (UBI), власником якої виступає український бізнесмен Ігор Коломойський, повідомила у своєму прес-релізі, що мультифункціональні арени у Києві, Одесі, Дніпропетровську та Львові отримали статус офіційних майданчиків Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015. Згідно з документом, фінал чемпіонату Євробаскет-2015 прийме "Арена Київ". Компанія планувала інвестувати в реалізацію проектів чотирьох арен загалом близько $200 млн. Станом на серпень 2013 Ubi інвестувала 50 млн грн і мала намір до кінця року інвестувати ще близько 100 млн грн.

Україна 18 грудня 2011 року отримала право на проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА