14:11 24.03.2014

Видатки на проведення Євробаскету-2015 буде суттєво скорочено - міністр спорту

2 хв читати

Видатки державного бюджету України на проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року серед чоловіків буде суттєво скорочено, заявляє міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

"У бюджеті грошей на проведення турніру немає. Гроші на проведення Євробаскету поділяються на дві складові: це кошти на вирішення інфраструктурних і різних репутаційних питань, які планувалися у розмірі 5,5 млрд грн, їх буде скорочено до 1,2 млрд грн", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Д.Булатов зазначив, що половина цієї суми призначена для виплати відсотків за кредитами для інвесторів, які будують арени, по 200 млн грн - на реконструкцію київського Палацу спорту та арени "Метеор" у Дніпропетровську.

"Я хочу сказати, що цифри там також завищені. Ми зараз провадитимемо переговори з інвесторами, як надалі будувати арени. Ми будемо всіма силами їм сприяти, але держава на себе брати необґрунтоване навантаження не може", - наголосив він.

Міністр спорту зазначив, що Україна має намір знайти спонсорську і ресурсну допомогу у різних країн, які вже її пропонують. "Попередні переговори засвідчили, що міжнародному співтовариству ми не байдужі, і нам готові виділяти великі транші для проведення Євробаскету, і не йдеться про кредити", - наголосив він.

Д.Булатов зазначив, що друга складова коштів, що виділяються на підготовку до чемпіонату, - це близько EUR20 млн, які призначені для оргкомітету з проведення Євробаскета-2015, що є дочірньою структурою Федерації баскетболу України. За його словами, цю суму можна буде скоротити наполовину.

Міністр повідомив, що буде проведено аудит щодо сум, які просив оргкомітет.

Д.Булатов також розповів, що на проведення в серпні 2013 року Євробаскету серед юнаків витрачено EUR2 млн. "Для порівняння Литва витратила на аналогічний турнір EUR400 тис., Франція - EUR1 млн, Латвія - EUR500 тис., Словенія - EUR550 тис. Усі ціни і кошториси були явно завищені, там лежить велика корупційна складова", - стверджує Д.Булатов.

Він також розповів, що зарплати в оргкомітеті в півтора разу перевищують максимальні зарплати в західних компаніях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА