11:11 02.03.2016

У Львові урочисто відкрили фінал Чемпіонату світу з шахів серед жінок

2 хв читати
У Львові урочисто відкрили фінал Чемпіонату світу з шахів серед жінок

Церемонія відкриття фіналу Чемпіонату світу з шахів серед жінок відбулася у вівторок, 1 березня, у Львівському оперному театрі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку церемонії голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зачитав привітання від президента України Петра Порошенка, а потім зробив символічний перший хід білою фігурою на гігантській шахівниці.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив під час відкриття, що він щасливий, оскільки "в Україну прийшли великі шахи". На завершення він зробив перший хід чорними.

Віце-президент ФІДЕ Георгіос Макропулос заявив, що Львів цілком достойний проводити матч такого рівня, оскільки місцева шахова школа виховала понад 30 міжнародних гросмейстерів.

"Ми щасливі проводити матч у Львові. Сподіваємося, що Львів стане дійсно світовим шаховим центром. Ми також упевнені, що на нас чекає захоплюючий матч. Бажаю спортсменкам показати себе з найкращого боку", - сказав Г.Макропулос.

Участь у церемонії взяли представники ФІДЕ, Федерацій шахів України та Китаю, учасниці матчу за звання чемпіона світу Марія Музичук та Хоу Іфань, українські гросмейстери, керівники Львова та області.

У вівторок на площі Ринок біля Львівської міськради урочисто підняли прапор шахового чемпіонату. На ньому зображено логотип міста, створений спеціально до матчу за світову жіночу шахову корону, - шахові фігури, а внизу напис "Львів відкритий для шахів".

Крім того, символікою чемпіонату прикрашено міський електротранспорт, місцеві підприємці виготовили солодощі у формі шахових фігур, а на святі шоколаду, яке відбуватиметься під час чемпіонату, планують виготовити фігуру шахового коня з шоколаду.

Перша партія матчу розпочнеться в середу, 2 березня, о 15:00 в палаці Потоцьких. Матч складається з десяти партій. Якщо в них не визначитися переможець, то відбудуться ще чотири тай-брейки. На випадок нічиєї буде призначено ще дві партії, а якщо і вони не визначать переможця, то шахістки зіграють останню партію під назвою "Армагеддон". У разі нічиєї переможе шахістка, що грає чорними.

Призовий фонд турніру становить EUR200 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура Іспанії вимагає засудити Рубіалеса до двох із половиною років в'язниці

Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, перемігши Ісландію з рахунком 2:1

Німеччина запровадить контроль на кордонах під час Євро-2024

Україна звернулася до МОК і Міжнародної тенісної федерації у зв'язку з порушенням рекомендацій щодо нейтралітету спортсменів РФ і Білорусі

Україна перемогла Боснію і Герцеговину в півфіналі плей-офф відбору до Євро-2024

МОК: 12 "нейтральних російських спортсменів" пройшли кваліфікацію на ОІ-2024, максимальна кількість - 55; їхньої участі у відкритті не буде

Відсутність публічної позиції щодо війни в Україні є недостатньою для набуття статусу нейтрального спортсмена громадянами РФ і Білорусі - Мінспорту

Українська національна збірна завоювала рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024 - Мінветеранів

Зеленський нагородив спортсменів, завдяки яким Україна вперше посіла найвище місце в загальнокомандному заліку на Дефлімпійських іграх

НОК закликає Федерацію гімнастики Німеччини не порушувати рекомендацій МОК щодо нейтралітету спортсменів із РФ і Білорусі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА