20:17 11.03.2016

Г.Суркіс вірить, що Платіні доведе свою непричетність до всіх звинувачень і повернеться на посаду президента УЄФА

2 хв читати
Г.Суркіс вірить, що Платіні доведе свою непричетність до всіх звинувачень і повернеться на посаду президента УЄФА

Віце-президент УЄФА, почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс вважає, що президент УЄФА Мішель Платіні доведе свою непричетність до всіх звинувачень і повернеться на посаду керівника європейського футболу.

"Я упевнений в тому, що ці непорозуміння тимчасові, що Мішель Платіні, йдучи в Лозанський арбітраж, доведе свою непричетність і до фактів корупції, і до конфлікту інтересів, і до багато чого іншого, в чому його сьогодні звинувачують", - сказав він журналістам після завершення 18-го конгресу ФФУ в Києві в п'ятницю.

Г.Суркіс прогнозує, що М.Платіні повернеться на посаду президента УЄФА і керуватиме європейським футболом щонайменше до 2019 року, коли закінчується термін його повноважень.

Говорячи про обрання колишнього генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно президентом ФІФА, Г.Суркіс зазначив, що після цього з'явилися передумови для того, щоб ФІФА відновила свій імідж як інституція, щоб туди повернулися спонсори. На його думку, Дж.Інфантіно як ніхто інший знає, як підвищити рейтинги маркетингових програм ФІФА, а також обсяги продажу прав на телевізійні трансляції.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти президента ФІФА Йозефа Блаттера, якого підозрюють у незаконному переказі М.Платіні 2 млн швейцарських франків у 2011 році. На початку жовтня комітет з етики ФІФА відсторонив Й.Блаттера та М.Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

21 грудня Арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила Й.Блаттера і М.Платіні на вісім років від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом на національному і міжнародному рівнях. Крім того, Й.Блаттера було оштрафовано на EUR50 тис., М.Платіні - на EUR80 тис.

7 січня 2016 року М.Платіні заявив про зняття своєї кандидатури з дострокових виборів президента ФІФА, які відбулися 26 лютого на конгресі ФІФА в Цюриху.

Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого відхилив скарги Й.Блаттера та М.Платіні на рішення відсторонити їх від футбольної діяльності, але скоротив термін їх дискваліфікації з восьми років до шести років.

На початку березня М.Платіні подав апеляцію на рішення про його відсторонення до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Лозанні. У своїй скарзі він просить скасувати рішення Арбітражної палати комітету з етики ФІФА та апеляційного комітету ФІФА, що заборонили йому брати участь у будь-якій діяльності, пов'язаній із футболом, терміном на шість років.

У CAS пояснили, що процедуру розгляду апеляції розпочато. Сторони М.Платіні і ФІФА повинні будуть надати письмово обґрунтування своїх позицій, після чого буде сформовано колегію з трьох суддів. Вона визначить дату слухань, після закінчення яких буде ухвалено рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА