10:57 16.03.2016

Шараповій запропонували стати обличчям "Вятського квасу", спортсменка попросила пару днів на роздуми

2 хв читати
Шараповій запропонували стати обличчям "Вятського квасу", спортсменка попросила пару днів на роздуми

Кіровська компанія-виробник "Вятського квасу", який став відомим півтора року тому після прес-конференції Володимира Путіна, запропонувала тенісистці Марії Шараповій стати її "обличчям".

Представник компанії "Вятич" Марія Печонкіна повідомила агентству "Інтерфакс-Поволжя" у середу, що пропозиція спортсменці було направлено напередодні в електронному вигляді. "Вона (М. Шарапова - ІФ) попросила пару днів (подумати - ІФ)", - сказала співрозмовниця агентства.

За словами М. Печонкіної, ситуація з російською тенісисткою, у допінг-пробі якої було знайдено заборонений ВАДА мельдоній, непокоїть компанію, "адже Марія наша співвітчизниця". "Зараз вона в депресивному стані, від неї відмовляються рекламні компанії. Тому хотілося б її підтримати - і з почуття патріотизму і поваги", - пояснила М. Печонкіна.

Вона додала, що кіровська компанія готова запропонувати спортсменці співпрацю у будь-якій прийнятній формі.

М. Шарапова 7 березня зізналася, що в її організмі був виявлений мельдоній. Після цього ITF тимчасово дискваліфікувала 28-річну спортсменку. Спонсори росіянки, серед яких Nike і TAG Heuer, припинили співпрацю, а Porsche скасувала заходи зі спортсменкою до кінця розслідування.

Препарат "Мілдронат", що містить мельдоний і вироблений в Латвії, отримав широке поширення серед російських спортсменів. Він був внесений до списку заборонених препаратів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з 1 січня 2016 року.

"Вятський квас" набув популярності після прес-конференції В. Путіна, що відбулася в грудні 2014 року. На ній кіровський журналіст Володимир Маматов сказав, що великі торговельні мережі не беруть на реалізацію вятський квас, що виробляється в Кіровській області. "Що нам робити?" - запитав журналіст главу держави. У відповідь В. Путін обіцяв "допомагати відвойовувати ринок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА